lauantai 22. elokuuta 2015

Suoraan asiaan! Juhlapaikkakriisi.

Olin suunnitellut aloittavani tämän blogin ihan alusta. Edetä fiksusti kronologisessa järjestyksessä. Kertoa ensin kuka minä olen. Mistä minä tulen. Missä tapasin mieheni. Miten suhde eteni. Miten kihlaus tapahtui... Mutta juuri nyt en pysty, (voin kyllä kertoa nämä asiat myöhemmin) koska pääni on täynnä juhlapaikkaärsytysturhautumista.

Olemme etsineet nyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti juhlapaikkaa Pirkanmaalta siitä lähtien kun menimme kihloihin marraskuussa 2014. Noh, alkuvuodesta lähtien olemme lähinnä tuumailleet ja pohtineet mitä juhlapaikalta haluamme. Todenteolla etsinnät pyörähtivät käyntiin tässä kesän aikana.

Jos kihlattuni olisi suomalainen, olisivat vaatimuksemme varmastikin hyvin erilaiset. Mieheni kuitenkin on kotoisin Irlannista. Ja minä perinteisenä suomalaisena haluaisin kovasti näyttää kotimaamme parhaat ja romanttisimmat puolet. Järvimaiseman, myöhään illalla laskevan auringon, tyynenä lipattavat aallot, rustiikkiset aittarakennukset ja lempeän maalaisromanttisen tunnelman. Tietenkin kaukaa matkustaville vieraille täytyisi myös majoitus keksiä.

Eikä tietenkään voida unohtaa muita vieraita, jotka asuvat ympäri Suomea. Itse en voisi järjestää häitä, jotka järjestettäisiin x-paikassa keskellä ei mitään, ja kutsussa vain osoite, ja tervetuloa! Haluaisin järjestää häihin saapumisen vieraille mahdollisimman helpoksi, ja toivoisin, että kenenkään ei tarvisisi miettiä miten pääsee yöksi kotiin/yösijaan.

Vieraita meillä olisi tulossa n. 70henk ja häiden ajankohta olisi todennäköisesti aikainen elokuu... 5.8.2017 on ykköstoive häiden päivämääräksi :)Vaatimus- / toivomuslistastamme muotoutui siis tämän kaltainen:

 • Pirkanmaalla / Max 1h ajomatka Tampereelta
 • Voi olla myös kauempana jos kaikille vieraille on kohtuuhintainen yöpymismahdollisuus! Jos mahtuu tuohon max 1h Tampereelta, majoittuminen riittää osalle.
 • Järvimaisemissa (tai jos ei, niin kauniissa maalaisromanttisessa miljöössä)
 • Tilavuokraus perjantaista sunnuntaihin, perjantaina riittävästi aikaa koristeluun
 • Ei A- oikeuksia (Meidän häissä tulee olemaan veljeni tekemää hääolutta, ja riittävästi muuta juomatarjoilua kaikkien makuun.)

Siinäpä ne tärkeimmät. 

Olen löytänyt monta potentiaalista hääpaikkaa, mutta kaikissa tuntuu olevan joku catch...Jos joku pähkäilee samankaltaisten kriteereiden kanssa, ehkä tämä listaus voi vähän auttaa! 

Einon Pirtti - Orivesi. Ihan kaunis maalaistila, jossa päärakennus ja juhlanavetta. Majoitus max 50henk. 2017 varauksia ottavat vasta 1.1.2016 alkaen! Omat juomat ja ruoat sallittuja, ja sauna juhlien jälkeen saunomiseen. Ei, koska en halua odottaa tammikuuhun tilavarauksen kanssa. On sitäpaitsi tosi kallis; yli 1500e viikonlopulta, ja kaikki tuntuu maksavan vielä erikseen, siivous, pöytäliinat yms. 

Einon Pirtin juhlanavetta. Kuva: huvila.net

Eräjärven Eerola - Orivesi. Ihana maalaistila vanhan puukirkon lähellä. Tarjoaa myös majoitusta. Lähetin tarjouspyynnön viikko sitten, enkä saanut vastausta. Taitaa muuten olla A-oikeudet, että eipä sitten ollutkaan meille sopiva.

Keltainen Talo - Pälkäne. Kahvilakauppa Pälkäneellä, jossa potentiaalisen näköinen juhlatila Nuijansali. Vuokra 870e viikonloppu. Aamiaismajoitusta vieraille. Ei ole kuitenkaan järven rannalla, enkä ehkä muutenkaan saa tästä sellaista ihanaa maalaistunnelmafiilistä. Pitäisi käydä katsomassa paikanpäällä.

Nuijansalia. Kuva: keltainentalo.fi

Lehmonkärki - Asikkala. Upea juhla- ja lomakeskus lähellä Lahtea. Hienot ja suht. kohtuuhintaiset mökit, jossa tilaa kaikkien vieraiden yöpyä. Upea juhlatila, jossa oma laituri. Juhlasali Isohaapaan saa viedä omat juomat ja ruoat. En tiedä kuuluuko tanssipaviljonki hintaan, mutta sellainen on. Kaukana ja kallis: 1700e viikonlopulta. Kuulemma saattaa muuttua siten, että 2017 omien juomien tuonti ei enää onnistukkaan. Harkintaan, mutta tästä syystä todennäköisesti ei. 

Isohaavan oma laituri. Kuva: lehmonkarki.fi

Vähä-Hisson tila - Sastamala. Unelmieni hääpaikka. Vastasi juuri sähköpostiini, etteivät vuokraa enää tilaa :(

Tervahovi - Sastamala. Tällä hetkellä potentiaalisin vaihtoehto, jota menemme katsomaan huomenna. Kaunis ympäristö järven rannalla. Saa viedä omat ruoat ja juomat. Erillinen ruokailutila ja tanssiparvi. Sijainti leirintäalueen vieressä plussaa sekä miinusta. Miinuksena, että en tiedä haluanko mennä naimisiin leirintäalueympäristössä, ja plussana se, että majoitusta löytyisi. Toisaalta mökit eivät ole hääppöisiä ja vain parissa on juokseva vesi tai wc. Meidän täytyy miettiä miten Irlantilaiset vieraamme suhtaisivat tähän, koska siellä perinteinen suomalainen mökkeily ja leireily ei ole tuttua touhua. Minun puoleni suvusta tuskin vessattomuudesta mieltäänsä kovastikaan pahoittaisi. Ihan ok vuokra 1100e pe-su, sis. juhlatilat ja kabinetin jossa mahtuu käsittääkseni yöpymään 6henk. +100e jos haluaa paljun käyttöön. 

Tervahovin ulkosivu. Kuva: tervahovi.comSitten pakko kertoa tälläisestä vähän erilaisesta vaihtoehdosta, missä varmaankin viettäisimme häitämme, ellemme nyt olisi mieltyneet tähän maalaisromanttiseen ajatukseen näin paljon. 

Tehdas 108 - Nokia. Ehostettu vanha Nokia-yhtiön konepajatehdas Tehdassaaressa. Huikea paikka, ja heidän kauttaan onnistuu halutessaan ruoat, valaistukset, kukat yms. Saa viedä omat juomat ja ruoat. Tilan saa jaettua kahdeksi, eli vihkimisen voi suorittaa toisessa halutessaan. 

Helmikuisista häistä Tehdas 108:ssa. Kuva: tehdas108.fiJos jollakulla tulee mieleen joku muu paikka, mikä ehkä osuisi kriteereihimme, annapa vinkkiä! Teen uuden postauksen käytyämme katsomassa Tervahovin :)3 kommenttia:

 1. Voi että, täällä ihan sama juttu! Lappeenrannan seutu tuntuu olevan toivotonta kiva a-oikeudettoman hääpaikan etsinnässä... Noh, eiköhän meille molemmille vielä joku sopiva paikka löydy! :)

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, tää on vissiin vähän laajemmanlaatuinen ongelma...Pitäisiköhän itse perustaa se täydellinen juhlapaikka jonnekkin, kun näyttäisi olevan niin hyvä markkinarako ;D

  VastaaPoista
 3. Jos et ole vielä mun blogiin päätynyt, niin täällä on listattuna ne juhlapaikat, joita me harkittiin (aika samoilla kriteereillä kuin teillä). Järvimaisemista löytyy ainakin Nokian Ankkuri, Näsijärven purjehdusseuran sali, Takon soutajien sauna ja Tapsin maja. Tsemppiä etsintään! :)

  VastaaPoista