tiistai 22. syyskuuta 2015

Pirkanmaan alueen seurantalot / työväentalot

Hellurei! Hääpaikan etsintää vol 100 ...


Makailen kuumeisena sohvan pohjalla, joten mikäpä sen parempaa tekemistä kuin paneutua kuumeisesti hääsuunnitteluun. Meidän hääpaikka on yhä löytämättä, enkä oikein osaa keskittyä kunnollisesti mihinkään muuhun ennen kuin se on hoidettu pois alta.

Meidän hääpaikkaetsintä lähti liikkeelle Pirkanmaan alueen "fiineimmistä" paikoista, joista se siirtyi vähän teollisempien mestojen kautta maalaisromanttiseen tyyliin, johon sitten päädyimme. Löysimme parikin ihanaa paikkaa, jotka täyttivät kaikki kriiterimme, paitsi a-oikeudettomuuden. Aloin myös tuskastua hulluihin vuokrapyyntöihin. Mietiskelin, että miksipä emme ottaisi jonkin ihan perinteisen suomalaisen työväentalon/seurantalon /nuorisoseuran. Kyllähän koristeluilla saa lähes minkä tahansa tilan nätiksi!

Tämä postaus on siis potentiaalisimmista paikoista joihin etsinnöissäni törmäsin.

1. Juhlatalo Kontula, Kangasala

Monille tuttu, suosittu juhlienviettopaikka, joka on ehkä enemmänkin kartano kuin seurantalo, mutta menkööt silti tähän samaan. Sisältä siisti ja valoisa. Kunnon piha, ja pieni paviljonki. Ehkä vähän liian suurikin meille, mahtuu jopa 250 juhlijaa. Myös tälläiseksi ns peruspaikaksi melko kallis: n.770€ plus alvit. En löytänyt Kangasalan sivuilta paikasta sisäkuvia, mutta googlettamalla löytyy hääkuvauksien satoa Kontulasta, joista nyt en tekijänoikeuksien vuoksi tähän kuvia liitä. Mutta sieltä vain katselemaan!


Kontula edestä

Kontula takaa

2. Lempäälän Nuorisoseurantalo, Lempäälä

Lempäälän Ns-talo näyttäisi kuvien perusteella ihan siistiltä sekä ulkoa, että sisältä. Tästä oli vähän hankalampi kaivaa tietoa/kuvia, mutta keskustelupalstoilta löytyi positiivisia kokemuksia. Paikka on vähän vihreän sävyinen, mutta muuten valoisa. Salissa on myös suuri lava. Tänne mahtuisi n. 100 henkilöä. Astiat kuuluvat ilmeisesti vuokraan. Ainut negatiivinen asia miskä luin, on se, että ruoka katettaisiin ylätasanteelle. Joillekkin sen hakeminen yläkerrasta saattaisi olla hankalaa. Meidän porukalle en näe tätä ongelmana. Viikonloppuvuokra alk. klo 17:00 perjantaista on vain 400€! Ehdottomasti harkintaan, mutta pitäisi mennä katsomaan paikan päälle!


Lempäälän Nuorisoseurantalo

3. Suoraman Työväentalo, Kangasala

Mielestäni ihan nätti ja valoisan oloinen työväentalo. Katossa "puomit" joihin voisi ripustaa ties mitä kivaa. Ihan kiva piha-alue. Hinta myös hyvin edullinen, 380€ 2vrk. Mies ei pitänyt tästä raitatapetin (:D) vuoksi, joten meille ei jatkoon. En löytänyt kunnon kuvia sisältä, mutta muutamia löytyy googlettamalla. Täytyisi mennä paikanpäälle katsomaan, mutta me emme tosiaan vaivaudu kun jäi laskuista pois.

Suoraman työväentalo

4. Kangasalan Pirtti, Kangasala

Mielestäni sekä ulkoa että sisältä ihan viihtyisän näköinen nuorisoseurantalo. Kotisivuilla hyvin kuvia ja jopa vallan video! Tämä olisi ollut meille hyvä vaihtoehto, mutta sijainnin vuoksi se jäi pois laskuista. Pirtti sijaitsee aivan Kangasalan keskustassa ison tien vieressä. Me toivoisimme mahdollisimman luonnonläheistä ja metsäistä, ehkä vähän syrjäistäkin sijaintia. Vuokraa en tiedä, 2007 näytti olevan yhden tiedon mukaan 650€ ja siitä varmaan noussut.

Kangasalan Pirtti edestä

Kangasalan pirtin salia

5. Aitolahden työväentalo, Aitolahti


Tämä näytti aluksi ihan hyvältä vaihtoehdolta. Sijainti n. 15km Tampereelta, ja on järven rannalla. Piha ja ulkoalue siis kivat. 70 henkeä mahtuisi saliin hyvin. Ei ollut kuitenkaan sisältä ihan meidän tyylinen, ja veden laatua ei ole tutkittu, joten kaikki juomavesi pitäisi tuoda itse. Tähän nähden mielestäni viikonloppuhinta 800€ on aika suolainen.


Aitolahden työväentalo

6. Seurantalo Sampola Toijala

Toijalassa sijaitseva Seurantalo Sampola on kunnostettu hiljattain, ja on seurantaloksi todella modernin näköinen. Meidän makuun jopa ehkä vähän kliinisen olinen. Koristelemalla tästä saisi varmasti todella nätin. Vuokrasta en tiedä. Pitää tutustua vielä tarkemmin!

Seurantalo Sampolan remontoitu sali

Vaihtoehtoja on vielä paaaljon paaaljon lisää, ja suosittelenkin käyttämään etsinnöissä apuna Seurantalot- hakukonetta. Pirkanmaan SDP:llä on myös sivusto, jolla saa listattua kartalle Pirkanmaalla sijaitsevat työväentalot.

Onnea muillekkin etsintöihin!:)


7 kommenttia:

 1. Vanhempani viettivät 25 vuotta sitten hääjuhliaan Lempäälän nuorisoseurantalolla. :) 70 hengen häihin on varmaankin juuri sopivan kokoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kävikö sulla mielessä että olisit seurannut vanhempien jalanjäljissä, ja viettänyt myös itse siellä häitä? :) Meillä on mielessä vielä yksi ykkösvaihtoehto, josta en ole vielä kirjoittanut, mutta laitan ensi viikolla postausta kun olemme sen käyneet katsomassa :)

   Poista
  2. Eipä oikeastaan, vaikka kaunis ajatushan se on. Halusin ravintolahäät ja Finlaysonin palatsi on meille merkityksellinen paikka. :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiva kun oot jaksanu listata juhlapaikkoja. Meillä myös häät suunnitelmissa kesälle 2017 ja juhlapaikka hakusessa. Häiden teema on vähän vielä auki ja riippuu missä häitä juhlitaan. Yleisesti tilalta toivon, että vieraat (n.100hlö) mahtuisivat kaikki samaan tilaan ja että tilan värimaailma olisi neutraali. Haluaisin myös, että paikassa saisi juhlia niin myöhään kuin haluaa. Järjestämme häät joko Tampereen seudulla tai pääkaupunkiseudulla. Tampereen seudulta hakusessa on maalaisromanttisiin, rustiikkisiin häihin sopiva juhlatila, kun taas pääkaupunkiseudulla toivoisin juhlatilan olevan meren läheisyydessä. Helppo homma siis. Ja miehen mielestä olen todella ajoissa, joten sieltä ei apua etsintöihin heru vielä. :D

  Lempäälän nuorisoseuran talosta voisin sanoa sen verran, että aterimet ja astiat kuuluvat hintaan (ainakin kesällä 2015), mutta varsinkin aterimet oli jotain ihan järkyttävää. Kaikki eri paria ja todella kuluneen ja likaisen näköisiä, ei lainkaan siistejä ja kiiltäviä. Lisäksi mm. viinilaseja on montaa eri sarjaa, koska asiakas vie särkyneiden lasien tilalle ihan minkälaiset lasit tahansa. Muuten juhlatila on kiva häihin ja vajaalle 100 hengelle oikein sopiva. Buffetpöydän sai kivasti sopimaan myös juhlatilaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos tiedoista! :) Meillä itsesasiassa on ihan tämän listan ulkopuolinen juhlapaikka varattuna, josta en ole vielä saanut tehtyä postausta, kun asian suhteen on ollut vähän säätöä.. Mm vielä mietityttää vielä juhlien päättymisaika, mikä on puoliltaöin.

   Onko teillä vaatimuksia sen suhteen onko väliä onko paikassa A-oikeudet vai ei? Meille se A-oikeudettomuus oli tärkeä juttu, jae jouduimme sulkea monta ihanaaa maalaisromanttista juhlapaikkaa Pirkanmaalta pois. Jos teillä asialla ei ole merkitystä, voisin vinkata mielelläni näistä paikoista :)

   Ja et ole ollenkaan liian ajoissa liikenteessä, kyllä moneen paikkaan myydään jo ilmeisesti "ei oota".. Eli potkaises sitä miestä persuksille, että etsinnät alkakoot! ;) Sitten voi hyvin mielin muuta suunnittelua vähän himmailla (jos haluaa) kun paikka on katsottuna :)

   Poista
  2. A-oikeudettomuus meillekkin tärkeä juttu, unohdinkin mainita! Eli omat juomat haluttais juhlapaikalle viedä. Ja olen myös huomannut, että se karsii moooonta paikkaa pois, pöh.

   Ja joo, sitä olenkin miehelle yrittänyt sanoa, että kun juhlapaikka löytyy niin sit voidaan himmata suunnitteluissa ;D

   Poista