tiistai 24. marraskuuta 2015

Arkea ja kuulumisia

Meidän suunnitelmana oli pitää hieman breikkiä hääsuunnitteluista juhlapaikan varaamisen jälkeen, ja niin olemme tehneetkin. 

Minä olen laittanut suunnitteluenergiani joululahjojen pohtimiseen. Olen päättänyt, että  tänä jouluna teen itse kaikki lahjat! Näin joulun takia ei tarvitse pitää taukoa häihin säästämisessä. Lisäksi vältän kaupoissa juoksemisen ja lahjatuskailun. Vaikka tykkään askarteluista, en ole mitenkään erityisen käsityöihminen. Tykkään kuitenkin laittaa ruokaa, joten päätin, että lahjat tulevat olemaan jotakin syötävää. Pohdiskelin vaihtoehtoja: hilloa, mehua, suklaata...?

Päädyin tryffeleihin, jotka ovat suhteellisen simppelejä valmistaa. Niitä voi tehdä isoja eriä, ja ne voi tehdä jo hyvissä ajoin ja pakastaa. Tryffeleiden teko tulisi kuitenkin jo aloittaa hyvissä ajoin, sillä pelkästään minun perheessäni on 13 lahjansaajaa, ja siihen ovat laskettu vasta sisarukseni ja vanhempani. Kun soppaan sekoitetaan heidän puolisonsa ja lapsensa, päästään reilusti pariinkymmeneen. 

Ostin jo Facebookin hääkirpparin kautta sydänlaatikoita joulutryffeleitä varten. (Kuva: myyjän luvalla)

K taas on keskittynyt lähiaikoina pitkälti sairastamiseen. Hän on siitä kummallinen mies, että koko 4 vuotisen yhteiselomme aikana hän ei ole kertaakaan ollut sairaana! Paitsi nyt. Sillä on joku kummallinen tauti, johon kuuluu nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihaskipuja, ja rintakipuja, ja se tuntuu kestävän ikuisesti! Tänäänkin töihin läksiessäni jätin kotiin yskivän, tuhisevan möykyn, jok oli kaivautunut 3 peiton alle. Mikä kummallisempaa, minä taas olen elämäni kunnossa! Minä, joka vedän puoleeni kaikenmaailman flunssat ja influenssat, tunnun olevani tyystin immuuni tälle taudille. 

K:n sairastelusta ja ankeista säistä huolimatta, arki on tuntunut viime viikkoina erityisen mukavalta. Rakkautta ja läheisyyttä on ollut yllinkyllin, ja se on kompensoinut ympäröivää pimeyttä ja loskaa. On ihan mukava, että meillä on tässä mielestäni vuoden ankeimmassa ajassa; marras-joulukuussa, monta merkkipäivää. K:n synttäreitä juhlittiin viime lauantaina, ja kihlauksesta tuli kuluneeksi vuosi sunnuntaina. Ensi viikolla taasen meillä on vuosipäivä, 4 vuotta yhteiseloa takanapäin. 

Lähdemme juhlistamaan tätä Helsinkiin. Menemme katsomaan K:n ystävän keikkaa, ja yövymme ihanan näköisessä hotelli Helkassa keskustassa. Nautitaan nyt toistemme seurasta yllinkyllin, sillä 3 viikon päästä K matkustaa Irlantiin, ja palaa kotiin vasta uutena vuotena. Hauska miten pitkältä tuo aika tuntuu ajatuksena, vaikka olemme parhaimmillaan suhteen alkuaikoina olleet kuukausiakin erossa. Noh, välimatka tekee mielestäni aina ihan hyvää, ja pitää suhteen virkeänä. 

Välillä on hyvä olla ikävä. :)
2 kommenttia:

  1. No huhhuh, oletpa ahkera, jos teet lahjat kaikille lapsillekin ja muille! Olisi kiva nähdä myös, miltä ne tryffelit näyttää paketissa :) Tämän vuoden lahjojen osalta on myöhäistä, mutta esmes ensi vuotta ajatellen voisin ottaa vähän vinkkiä korvan taakse :)

    Mistä olet muuten hankkinut nuo rasiat? Sopisi tosi hyvin häiden vieraslahjojen paketoimiseen!

    VastaaPoista
  2. Hei!! Teen siis kyllä lapsillekin suklaat mutta lapsille täytyy varmaan jotkut lelut lisäksi ostaa :) Ellen tee käpylehmiä! :D Pitää laittaa kuvaa kun saan tryffelit tehtyä ja pakattua. Noi rasiat oli facebookin hääkirpparilta eli vierasrasioiksi varmasti myyjä hankkinut ja jäänyt yli. Mä en vielä tiedä tuleeko meille vieraslahjoja..pitää miettiä :)

    VastaaPoista