perjantai 11. joulukuuta 2015

Ajatukset maailman toisella puolen - Häämatkahaaveita


Minulla ei ole paljon harrastuksia. Harvoin innostun mistään niin paljon, että jaksaisin uhrata sille säännöllisesti aikaani. Ja jos jostain uudesta innostun, yleensä kyllästyn siihen ennen kuin ehdin kunnolla sitä aloittakkaan. Intohimo matkustamiseen, ja tiedonjano uusien kulttuurien suhteen on kuitenkin ollut nuoresta pitäen sammumatonta sorttia. Sanoisinkin, että matkustaminen on minun rakkain harrastukseni! 


Matkustaminen on minulle se henkireikä, joka auttaa jaksamaan huonot päivät, stressintäyteiset viikot, ja loputtoman tuntuiset talvet. Onkin siis aika kummallista, että vasta nyt olen alkanut haaveilla häämatkasta, vaikka tässä kihloissakin ollaan oltu jo kokonaisen vuoden! ;) Olemme toppuutellut häämatkahaaveiluja sillä realistisella mahdollisuudella, että budjetti ei venykään häämatkaan asti. Ajattelimme kuitenkin ratkaista tämän dilemman niin, että teemmekin matkan vasta häitä seuraavana talvena, joten ehdimme häiden jälkeen säästää tarvittavat ekstraroposet.


Mun "mindmap"


Yhteinen unelmien häämatkakohde löytyi aika nopeasti. Molemmilla oli mielessä vaihtoehtoina joko road trip Amerikassa, tai kiertomatka Kaakkois-Aasiassa. Koska meistä kumpikaan ei ole aiemmin matkannut Aasiaan, ajattelimme että molemmille uuden kohteen yhdessä kokeminen voisi olla hyvä alku avioliitolle. K tykkää luksuksesta, hemmottelusta ja aivan rehellisestä loikoilusta. Enkä minäkään kieltäydy hienosta hotellista uima-altaineen ja ihanine aamupaloineen. Kumpikaan meistä ei kuitenkaan viihdy altaan reunuksia katsellen viikkoa kauempaa, vaan kaipaamme jotain aivoja aktivoivampaa pohdittavaa, kun sen, mitä suojavuodetta milloinkin kannattaisi käyttää.

K:ta kiehtoo kovasti temppelit, sotamonumentit, ja oikeastaan kaikki historiaa henkivät kohteet. Minulle parasta lomassa olisi spontaanit, elämäntuntuiset hetket, kuten vaikka puoliksi käsillä viitottu juttutuokio paikallisten kanssa syrjäkylän pubissa, ovettomiin, rätiseviin bussiin hyppääminen ilman varsinaista päämäärää, tai epämääräisten, uusien asioiden syöminen. 

Tällä hetkellä vahvin häämatkakohde-ehdokas on Vietnanam, joka on ymmärtääkseni kohtuuhintainen, melko turvallinen, värikäs, ja kulttuurin- ja historiantäyteinen maa. Tarkoituksena olisi tehdä 2-3 viikon reissu, jossa yhdistyisi reppureissailu, ja rantalököily. Teimme jo pientä alustavaa "ajatuskarttaa" (jolla nimellä kutsun näitä tulostamiani google maps- kuvia joihin olen söhertänyt kovasti tärkeää tietoa josta en jälkikäteen saa mitään selvää) mielenkiintoisista kohteista Vietnamissa. Veljeni vaimoneen ovat matkustaneet maassa aiemmin, eli täytyy heiltä kysellä vähän sisäpiirin vinkkejä.


Halong Bay. Kuva: Pixabay 
Mekong. Kuva: Pixabay 
Huong Pagoda. Kuva: Freeimage.com 


Jos tässä on ongelmia jaksaa odotella häitä sen reilun 20 kuukautta, niin miten hulluksi ajankaan itseni häämatkan odottelussa, jos sille lähdetäänkin vasta puoli vuotta häiden jälkeen! Täytyy varmaan varata joku matkakuumeen ensioireita helpottava miniloma. Kai sitä hääsäästämiseltä voi nyt jossakin käväistä. Tietenkin Lontoossa silloin maaliskuussa. Ja kesällä luonnollisesti lomilla täytyy matkustella. Niin ja toki syksyllä pitää jossain lämmitellä... Ja... ja... ;)

Onko sinulla jo häämatkakohde mietittynä?


4 kommenttia:

 1. Täällä myös jo valtava häämatkakuume!Meillä vähän samanlaiset ajatukset siitä, että matkustaessa haluamme nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Tästä syystä me aiomme toteuttaa häämatkalla pitkäaikaisen unelmamme ja lähteä Pohjois-Amerikkaan roadtripille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuuuu siistiä!! Lähdettekö heti häiden jälkeen? :) Kuinka pitkän reissun meinaatte tehdä?? Meillä on itseasiassa vähän ajatukset muuttunu. Tai tuo Vietnam/Thaimaa/Laos- alue on yhä mielessä, mutta vasta sitten ehkä häitä seuraavana vuonna niin ehitään siihen säästää ja kerätä lomia :) Häiden jälkeen olis tarkoitus kuitenkin mennä viikoksi johonkin Eurooppaan, ehkä Kroatiaan :)

   Poista
 2. Juu! Suunnitelmissa olisi lähteä heti häiden jälkeisenä maanantaina (hääpäivä lauantai). Reissu kestää luultavasti 17 päivää ja kiertää 4 osavaltion läpi :) Kroatiaan oon kans ite halunnu, niin paljon hyvää kuullu! Hyvä idea tehä ensin reissu vähän lähemmäs ja säästää rahaa The matkaan. Muakin vähän hirvittää miten saa säästettyä tohon matkaan tarpeeks, kun ei todella mikään halpa reissu oo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että miten hienon kuulosta! Ei varmaan ihan ilmainen reissu kyllä ole ... :) Mutta kerranhan tässä vaan eletään, ja saatte varmasti ihan mielettömät muistot!

   Poista