perjantai 8. tammikuuta 2016

Kukkahaaveita!

Facebookin Häät2017- ryhmässä ollaan keskusteltu paljon kukista. Mietinnässä on ollut kysymyksiä kuten: Minkälainen kimppu morsiamalle tulee? Täytyykö kaasolla olla kimput? Entäs kuinka pakollisia ovat bestmanin ja sulhasmiehen vieheet? Inspiroiduin keskusteluista tietenkin pohtimaan kukka-asioita.

Ajattelin nyt kirjoitella omista suunnitelmista asustekukkien suhteen. Ihan aluksi on sanottava, että kukat ovat meidän häissä se, mistä pihistämme. Kaikki nämä suunnitelmat ovat siis tehty minimalistinen kukkabudjetti mielessä. Mielestäni se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kukista täytyisi luopua kokonaan.

Haluaisin kaasoilleni jotakin kannettavaa. Mielestäni kimpun pitäminen olisi mukava rauhoittava asia, mihin tarrata, eikä tarvitsi miettiä mihin kätensä laittaa. Lisäksi ne näyttäisivät tietenkin ihan sairaan upeilta kuvissa! Koska sidottujen kimppujen hankkiminen on kuitenkin todella kallista, haluaisin tehdä kaasoille luonnolliset ja rennot kimput ihan itse. Yksinkertaisuus on mielestäni tässä malttia, sillä kaasojen kimppujen ei tule viedä huomiota itse morsiuskimpulta kuvissa, vaan päästää se oikeuksiinsa.Tämä valmis (kuivakukka)kimppu Etsyssa: SeasonalBounty 
Harsokukasta ja laventelista, tai vaikkapa vehnästä saisi tehtyä ihanat, ilmavat, ja romanttiset kimput. Varret voisi sitoa esim juuttinauhalla.


Sulhasen, bestmanin ja sulhasmiehen vieheet ajattelimme tilata Etsyn kautta. Löysimme Naturelview- kaupan, joka oli todella korkealle arvosteltu. He myyvät melko edullisia kuivatuista kukista (mm. laventelista) valmistettuja morsiuskimppuja, rannekukkia ja vieheitä.

Ihastuttiin noihin vieheisiin, ja siihen miten ne sopisivat kaasojen kukkiin. Hintaakaan niillä ei ollut kuin reilu 7€ + postitus n. 5€. Vieheet on ilmeisesti käsitelty jollakin aineelle joka estää niiden "murenemisen". Arvosteluissa vieheitä on kehuttu upeiksi ja kestäviksi. Nämä siis ostolistalle tai ainakin vakavaan harkintaan.


Etsystä löytyy myös paljon muitakin kuivakukkavieheitä, kimppuja yms. monilta myyjiltä, eli ei muutakun tutkailemaan! Kimppuja löytyy kuivakukista tehtyjen lisäksi silkkikukista, vaahtomuovikukista, koruista tai vaikkapa napeista valmistettuina... Vaihtoehtoja on tarjolla ähkyyn asti.

Entäs itse THE kimppu sitten? Se onkin hyvä kysymys. Tiedän ainoastaan että haluan siihen kunnolla väriä; lilaa, vaaleanpunaista, persikkaa, luumua... ja vähän sellaista rönsyilevää, luonnollista tyyliä. Todellisuudessa minulla ei ole aavistustakaan mitä moiseen värimaailmaan sopivia kukkia saa kukkakaupoista Suomessa elokuussa, ja paljonko kimppu tulisi maksamaan. Tämän suhteen täytyy siis tehdä vielä vähän tutkimustyötä. Jokatapauksessa lähtökohtana on se, että haluaisin morsiuskimpun ihan oikeista kukista, paikallisesta kukkakaupasta tilattuna.

Tämän pakkasen keskellä oli ihana tutkailla kesäisiä, värikkäitä kukkakuvia. Tulin ihan kesämielelle! :)


8 kommenttia:

 1. voi vitsit, kuulostaa ihan tosi kivalta :)

  -L

  VastaaPoista
 2. Noi vieheet on tosi kivoja ja hintakaan ei ole paha!

  Kukkien valinta on kyllä hankalaa... Sitten kun teet jonkun päätöksen, niin floristi voi vielä sössiä ne :D Esim. mun kimpun piti olla luonnollisen mallinen ja ilmava, mutta kun sain valmiin kimpun se oli maailman tiivein puolipallo ja rannekukat sekä vieheet säälittävät, vähän sinne päin olevilla väreillä (ja vielä sidottu vihreällä nauhalla, vaikka puhe oli oranssista/pinkistä). No eipä se juhlaa kuitenkaan pilannut, vaikka perjantai-iltana vähän harmittikin. Mehän tehtiin kaikki muut "kukka-asetelmat" esim. pöytiin itse Citymarketin kukista, siihen ratkaisuun olen edelleen oikein tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin siinä mielessä olis turvallisempi tilata kestokukkakimppu niin saa ainakin mitä haluaa! :) ... Tuollaisia "sössimisiä" en kyllä ihan ymmärrä, että jos on sovittu tietystä nauhan väristä, niin laitetaan ihan jotain muuta. Laskitko yhtään, säästikö Cittarireissussa paljonkin verrattain, että olisitte hakeneet pöytäkukat floristilta? :)

   Poista
  2. Joo en mäkään käsitä. Lähetin kuitenkin vielä perään mallikuvia ja kaikkea... No ollutta ja mennyttä :D Kesktokukkakimppu ois siitäkin hyvä, että sais juuri niitä kukkia mitä haluaa eikä tarvitsisi murehtia kasvukausista. Kaikki mun suosikki kukat kasvaa keväisin, eikä niitä tietysti saanut syyskuussa.

   Hmm, meillähän oli pöydissä aika paljon kukkia, mutta nyt en äkkiseltään muista kuinka paljon niitä ostettiin... Ehkä joku 10 ruusukimppua ja 10 neilikkakimppua (niitä Pirkka)? Niistähän tulisi karkeasti laskettuna n. 100 €. En ikinä edes pyytänyt tarjousta kukkakaupausta, mutta jo pelkästään se mun yks sidottu kimppu ja kaksi rannekukkaa ja viehe maksoi muistaakseni reilu 100 €. Antilla voi kyllä on näistä laskelmat ylhäällä, se oli meillä kirjanpitäjänä, mä vaan päätin ja ostelin :D

   Poista
  3. No tietääpähän ainakin mistä kukkakaupasta en sitten kimppua tilaa ;) ... Tuo cittari/prisma-reissu kyllä houkuttelisi kukkien suhteen, mutta sitten jos käykin niin, että siellä joko ei oo just sen värisiä kun haluais, tai tarpeeks paljon.

   Poista
 3. Oi,tosi ihanat noi vieheet!! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookki! Ongelmana on vaan nyt se, että löysin muita aikalailla yhtä ihania, enkä osaa päättää mitkä on parhaat :D

   Poista