maanantai 22. helmikuuta 2016

Hääkampausjuttuja

Bye bye influenssa, tervetuloa normaali arki! 

Oon ollut ihan tosi kipeä viimeiset 1,5 viikkoa ja aloin tulla erittäin kärttysäksi, suorastaan sietämättömän kärsimättömäksi akaksi. Kiukuttelin K:lle (joka sairasti seurana samaa tautia) kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta, ja tuntui siltä etten kestä enää sekuntiakaan katsella näitä samoja valkosia seiniä! Nyt alkaa vihdoin elämä voittaa. En tiedä olenko koskaan ollut maanantaiaamuna klo 6.30 tyytyväisempi herätyskellon ääneen, kun tiesin sen tarkoittavan sitä, että tänään pääsisin töihin mökkihöperyyttä pakoon... :)

Yritin ottaa sairastelusta kaiken "ilon" irti, ja tehdä jotain hyödyllistä häiden eteen. Jotain sainkin aikaiseksi, nimittäin löysin huikean lupaavan paikan hääkampauksen tekoon! Minulla on vakkaripaikka, missä käyn värjäyttämässä hiukset. He kuitenkin sanoivat suoraan, että kampaukset eivät ole heidän vahvinta alaansa. Kävin lävitse lukuisia keskustelupalstoja, häät- ryhmiä, kampaamojen kotisivuja ja facebook- sivuja tavoitteenani löytää hyviä kokemuksia ja upeita kampaustöitä, jotka vakuuttaisivat, että tämän paikan käsiin uskallan antaa hiuspehkoni hääpäivänä. Yksi nousi kyllä ylitse muiden. Kyseisessä paikassa hääkampauksen hinta vaikutti kohtuulliselta, asiakaspalvelua oli kehuttu ja facebookin kuvagalleria oli täynnä mitä upeimpia hiusluomuksia. 

Itse haluaisin hiukset "low chignon"- tyylisesti. Kampauksessa voi olla letitystä tms. keijumaista fiilistä. Tärkeintä on, että se on romanttinen ja ilmava, ei mitään kivikovaa hiuslakkatönkköpönkköä. Lisäksi haluaisin hiuksiin ihka-aitoja kukkia.


Canary Grey photography

Valitsemassani kampaamossa on mahdollista myös ottaa häämeikki. Jäin tätä vielä pohtimaan, sillä ko kampaamossa käytetään mineraalimeikkisarjaa. Minulla ei ole mitään mineraalimeikkejä vastaan, päinvastoin. Olen viimeaikoina siirtynyt hiljalleen ihonhoidossa tyystin orgaaniseen luonnonkosmetikkaan. Pikkuhiljaa haluaisin myös meikkien suhteen siirtyä pois synteettisten meikkien käytöstä. Valitettavasti mikään kokeilemani ole ollut samaa mieltä kanssani. Superpintakuiva ihoni tuntuu hylkivät mineraalipohjia, ja ne joko pakkaantuvat juonteisiin, eivät levity, tai korostavat jokaikistä kuivaa kohtaa. Täytyy vielä vähän testailla ja pohtia, että uskallanko luottaa mineraalimeikkeihin hääpäivänä. Kuulemma monet ammattilaiset käyttävät nimenomaan mineeralimeikkejä, eli en edes tiedä löytäisinkö Tampereelta paikkaa, jossa niissä ei käytettäisi. 

Meikki on mulle "morsiuslookissa" lähes yhtä tärkeä kuin mekko, joten jätän tämän nyt rauhassa vielä hautumaan... En myöskään vielä paljasta valitsemaani kampaamoa, sillä en ole vielä varmistanut varausta, mutta kirjoittelen kyllä myöhemmin aiheesta, ja kampaamosta lisää! :)

Jos joku muukin miettii hääkampausasioita, niin muita tosi lupaavan oloisia ja kehuttuja paikkoja Tampereella hääkampaukseen vaikutti olevan Loft Hair, Lux Room, Estradi, Unique Hair Dressing ja Hair Art. Kaikista näistä paikoista saa myös meikin! Varmasti löytyy paljon muitakin hyviä, näistä nyt vain mulle jäi kokonaisvaltainen hyvä fiiilis.


xoxEi kommentteja:

Lähetä kommentti