torstai 21. huhtikuuta 2016

Häiden teemasta ja väreistä

Ensimmäisiä asioita joita tuleva anoppini kysyi, kun aloimme vetämään isoja linjoja häiden suunnitelmien suhteen, oli: "What is your theme"? Mä olin sillon ihan äimän käkenä, että mikä teema, ai niinku joku naamiaisteema vai? :D Sanoin, että ei meille kyllä mitään teemaa tule! Noh, ensihämmennyksen jälkeen mieli nyt on hieman muuttunut. Eihän sen teeman tarvi tietenkään tarkoittaa sitä, että pukeudutaan merirosvoiksi, koristellaan tila pääkalloilla ja kultakolikoilla, ja juodaan rommia pullonsuusta. Tää oli mun ensimmäinen mielikuva "teemahäistä", eikä tuokaan pahalta kuulosta jos moisesta tykkää! ;)

Asiaa pureskeltuani tulin siihen lopputulemaan, että teema on niin kuin sellainen kiva joustava punainen lanka mikä venyy ja paukkuu hääparin mielen mukaisesti matkan varrella. Mutta kyseisestä langasta kiinni pitämällä koko homma ei (välttömättä) hajoa niin herkästi käsiin. Kaikkien lukemattomien vaihtoehtojen keskellä olisi ihan kiva, että olisi edes joku suunta jota kohti pyristellä päätöstenteon keskellä. Esimerkkinä nyt vaikkapa pöytäkoristeet. Käpyjä, lehtiä, kaitaliinaa, elokuvapropseja, kukkia, ilmapalloja, maljakoita, kirjoja, kynttilöitä, kultakaloja..ÄÄäähhh! Mutta kappas kun on teema, niin vaihtoehdot saa rajattua heti murto-osaan.

Alusta asti oon tiennyt, että jotain luontoaiheista lähdetään teeman suhteen hakemaan. Sitten kun tähän luontoon yhdistetään meidän rakkaus fantasia-aiheisia telkkarisarjoja ja leffoja kohtaan, saadaankin... tattaddaaa ... fantasia/taikametsä! Mitä tulee metsästä mieleen: Oksat, sammal, kukat, köynnökset, eläimet, linnut... ? Mites se taika-osuus: värikkyys, hämyisyys, keijut, kulta...? Noniin, nyt alkoi lyyti kirjoittamaan. Oltiin juuri saatu suunniteltua meille teema.

Ensimmäisiä koristekokeiluja 

Noh, kaikki jotka minua vähänkään tuntee, tietää että mulla saattaa mieli vaihtua suhteellisen nopeasti. Ja niin kävi myös tämän asian suhteen. Aina kun keksin jonkin kivan diy-koristeluidean, rupesin miettimään, että ei tämä kyllä sovi yhtään tuohon teemaan... Alkoi ahdistaa koko pirun metsäaihe, ja ajatuskin havunoksista ja kävyistä aiheutti kylmänväreitä. Kävimme sitten tuossa pääsiäisen aikoihin juhlapaikalla uudemman kerran, ja jotenkin mulle kirkastui se, että ei niistä sinivalkoisista, hyvinkin merellisistä sisätiloista mitään erityisen metsähenkistä saa tekemälläkään. Ja niinhän se teema lähti vaihtoon.

Nyt olemme sulhon kanssa päässeet yhteisymmärrykseen teemasta, ja meillä on selkeä visio siitä, että miten se toteutetaan. Emme luopuneet luontoajatuksesta, tai tuosta taianomaisuuden tavoittelusta, mitä olisimme metsäteemaankin halunneet yhdistää. Otimme päämääräksemme ja teemaksemme eteerisen "whimsical secret garden"- ajatuksen.  Kaikki joille olen teemasta jutelleet, ovat olleet siitä todella innoissaan. Tulemme saamaan paljon apua koristelussa koska hääseurueessa on niin visuaalisesti taitavia tyyppejä. Nämä teekuppiasetelmat ovat bestmanin käsialaa. Eikö ole upeita!


Häiden teemaväreiksi valittiin pakon edessä se juhlapaikalta löytyvä sininen, ja sen kaveriksi kultaa, haaleaa utuista pinkkiä/persikkaa. Sen lisäksi sitten mahdollisimman paljon vihreää kasveilla ja köynnöksillä. Hääsuunnittelua helpottaa huomattavasti se, kun on valkattuna värimaailma. Yhtenäisillä väreillä voi mielestäni saavuttaa kivan harmonian. Helpottaahan se huomattavasti myös suunnittelua, kun tiedät jo kaasojen mekkoja valitessa, kutsuja suunnittelessa, koristeita ostaessa ja kukkia valitessa että mitä värejä lähdetään hakemaan.Kyllä tästä vielä hyvä tulee!

Onko muilla jo teemat ja värit valittuna, vai menettekö vain fiiliksen mukaan? :)

4 kommenttia:

 1. Aika moni on kommentoinut että ei halua teemaa häihin mutta suosittelen lämpimästi ajattelamaan juuri noin eli etsimään sen punaisen langan. Kutsuttakoon sitä sitten teemaksi tai ei - se kyllä helpottaa hurjasti suunnittelua kun värit ja muutama muu perusjuttu on valmiiksi mietitty. Myös rahaa säästyy kun ei tule hukkaostoksia. Tsemppiä suunnitteluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Jotenkin se helpottaa stressiäkin, kun saa rajattua "teemalla" niin paljon vaihtoehtoja pois. Niitä kun tämä häämaailma on vähän liiankin täynnä! ;)

   Poista
 2. Kuulostaa ehdottomasti erittäin hyvältä! Jään innolla odottelemaan mitä tuleman pitää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Voi tulla jotain ihan muuta kun suunniteltiin, mutta sehän tässä suunnittelussa hauskaa onkin!

   Poista