sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Tampereen hääpukuliikkeet

Meidän hääjärjestelyissä on tapahtunut viime aikoina paljon hiljaista edistystä. Monia asioita on lyöty lukkoon, ja suuret linjat alkavat olla selvillä. Odotellaan tässä vielä varmistuksia mm hääesiintyjältä ja cateringilta, että pääsisin niistäkin kirjoittelemaan.

Tämä kirjoitus koskee nyt kuitenkin vielä.. tatttaddaaa.. hiton hääpukuetsintöjä! Voin kertoa, että tästä aiheesta riittää varmaan kirjoittamista pitkäksi aikaa, joten bare with me :D

Kirjoitin tänne pitkästi Lontoon hääpukushoppailusta, mutta en olekaan kertonut tarinan jatkosta. Eli pukushoppailut jatkuivat kun saavuimme takaisin Tampereelle. Kävin heti reissun jälkeen  meidän luo lomailemaan tulleen tulevan anopin kanssa tutkailemassa Tampereen pukutarjontaa useammassakin paikassa. Tuolloin Tullintorin Morsiusgalleriassa oli Tullivapaat päivät, ja varasin sinne sovitusajankin, jonne saavuimme kahden kaason ja tulevan anopin kanssa. Käyntiä ei voisi sanoa mitenkään menestystarinaksi, koska en löytänyt yhtään pukua, mitä olisin halunnut sovittaa. Kokeilin kuitenkin muutamia, koska sinne oltiin lähdetty. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa, mutta valikoima oli tosi pettymys. Mallit olivat keskenään hyvin samankaltaisia, ja materiaalit tuntuivat hyvinkin huonoilta ja polyesterisiltä verrattuna Lontoossa sovittamiini pukuihin. Seurue oli myös samaa mieltä pukujen tasosta. Mulla oli tosi kovat odotukset Morsiusgallerian suhteen, kun sitä niin moni oli kehunut. En nyt sitten tiedä osuinko vain hölmöön vuodenaikaan paikalle, vai mistä kiikasti. 

Morsiusgallerian sovituksen jälkeen päätimme vielä pikaisesti suunnata tulevan anopin kanssa tien toisella puolelle Tyynelään. Aikaa ei oltu sovittu, ja liike olikin kohta jo sulkemassa. Koska tuohon aikaan ei ollut enää yhtään morsianta paikalla sovitusajalla, pääsimme alakertaan (/kellariin) missä hääpuvut ovat, tutkailemaan pukuja. En oikein ymmärrä tuota Tyynelän tilaa. Se on minusta huonoin mahdollinen hääpukuetsintään. Alakertaan ei tule luonnonvaloa, ja lampuillakin se on hämärän oloinen. Lisäksi puvut on ahdettu vieri viereen riveihin, josta juuri ja juuri saa itsensä hinutettua ohi. En tiedä onko Tyynelässä edes normaalisti morsiamen tarkoitus itse katselle pukuja, vai tuovatko myyjät sopivia näytille? Vähän sellainen epätervetullut olo tuli myös meille molemmille, mutta toisaalta saavuimme paikalle 20 minuuttia ennen paikan sulkemista. Ehkäpä myyjiä mietitytti se, että meneeköhän ylitöiksi.... Noh, puvut olikin sitten 10 minuutissa läpikäyty. Aivan sama ongelma kuin Morsiusgalleriassa: kaikki puvut näyttivät ihan samoilta. Materiaalit olivat samankaltaisia, mallit olivat hyvin perinteisiä ja vaihtelua tosi vähän. Hauskaa meillä kuitenkin oli, kuten kuvasta saattaa näkyä ... ;) Ja korostan vielä, että koska en ollut myymälässä sovittelemassa, en osaa sanoa asiakaspalvelusta ja ammattitaidosta juuta enkä jaata.

Bongaa morsian

Seuraavana päivänä satuimme ihan sattumalta ohittamaan Satakunnankadulle muuttaneen Zazabellan, ja koska lomalla olimme molemmat, niin mentiin sitten ilman ajanvarausta sinnekkin. Olen kuullut moitittavaa Zazabellan asiakaspalvelusta. Minulle liikkeessä kyseisenä päivänä paikalla olleet myyjät olivat todella ystävällisiä. Myös itse liike tuntui huomattavan paljon valoisammalta, ja houkuttelevammalta kuin esimerkiksi Tyynelä. Zazabellasta löytyikin muutamia hieman erilaisia pukuja, ja materiaaleissa ja malleissakin oli mukavasti vaihtelua. Tuohon myymälään olisi saanut myös tilattua Lontoossa sovittamani merkin mallistosta oikeastaan mitä vaan! Ehtona oli kuitenkin se, että jos jonkun tilaat, niin se on ostettava. 

Myyjä tutkaili koneelta niitä paria hääpukumallia mihin tykästyin Lontoossa, mutta joissa kuitenkin molemmissa oli jokin juttu, joka esti sanomasta "yes to the dress"... ;) Myyjä sanoi suoraan, että heidän ei kannata pitää valikoimassa niiden kaltaisia pukuja, koska ne ovat hieman liian erikoisia perinteisen suomalaisen morsiamen makuun. He tilaavat pukuja, jotka sopivat useimmille, ja siten myyvät. Ymmärrän tämän ihan täysin, mutta harmittihan se ihan hitosti. Jos en missään pääse kokeilemaan niitä mukamas hieman erikoisempia pukuja, niin miten osaan summanmutikassa tilata sellaisen ns ostopakolla? Itse en edes ajattele, että se mitä haen olisi mitenkään erikoista. Valkoinen, kevyt, selästä avoin puku twistillä. Kuulostaa aika kohtuulliselta? :) Mulla tämä "erikoisen" puvun etsiminen ei liity millään tavalla ns erilaisuuden tavoitteluun. En vaan pystyisi nauttimaan olostani hääpäivänä raskaskankaisessa, pöyheässä puvuissa, joita nyt oli myymälät pullollaan. 

En halunnut nyt tältä erää lähteä tähän tilaustouhuun. Jäimme hetkeksi tutkailemaan iltapukuvalikoimaa. Puvut olivat kauniisti sanottuna aika näyttäviä :D Oli väriä ja blingia ja röyhelöä ja läpinäkyvää yläosaa. Eli jos sellaista on haussa johonkin tapahtumaan, niin tuolta löytyy!

No nyt on väriä ja blingiä!

Kaikistä hääpukuliikkeistä sain kuitenkin saman tiedon: tule syksyllä uudelleen. Eri suunnittelijat esittelevät kesällä 2016 ensi vuoden mallistot, joista sitten liikkeet valitsevat heille myyntiin tulevat mallit. Ensi vuoden puvut saapuvat siis pääosin syksyllä tai alkutalvella 2016. Minun onnekseni muodissa ovat nyt erityisen paljon kevyet, eteeriset, ja hulmuavat puvut.

Ehkäpä siis syksyllä tärppää? Jos ei, niin en tiedä mikä on seuraava askel. Visiitti Tallinnaan tai Ruotsiin? Teetetty puku? Tai olisiko alaston morsian tarpeeksi erikoista? 


7 kommenttia:

 1. Moikka! Tykkään sun blogista kovasti, oon lukenut melkein kaikki postaukset tässä aamun mittaan!

  Teillä vaikuttaa hääasiat olevan aika hyvällä mallilla, ihan tässä jo alkaa stresaaamaan kuinka hyvällä. Me mennään naimisiin vuoden päästä kesäkuussa ja ollaan itse pitkälti vielä sillä haaveilulinjalla..:-D
  Kiva lukea toisen pirkanmaalaisen morsiamen mietintöjä. Meillä hääpaikkana on kotikaupunkimme Kotka, mutta Tampereella asutaan ja etenkin mulle tuli nää hääpukuliikkeiden nimet ja sijainnit tarpeeseen, kiitos siitä!

  Taidan jäädä seurailemaan sun blogia ja teidän matkaa alttarille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiiii, kiitos ihanasta viestistä! <3 Sai hymyn huulille! Ihana tietää että joku näitä höpinöitä lukee :D Huomasin, että sullakin taitaa olla blogi, pitääpä käydä tutustumassa!!

   Poista
 2. Tyynelässä ei tosiaan ole tarkoitus, että pääsisi itse pukuja selaamaan,vaikkakin he just tolleen pitkin hampain päästävät niitä selailemaan, kun ei ole varannut aikaa. Siellä todella sitten varatulla ajalla myyjä tuo sun toiveiden kaltaisia pukuja näytille. Ja ne ehdottaa myös heidän mielestään sopivia pukuja. Suosittelisin ehdottomasti, että varaat sinne ajan! Siellä on kyllä yksi vähän tylyn tuntuinen myyjä, mutta hyvällä tuurilla et joudu sen kanssa asioimaan :D Mun mielestä Tyynelässä on Tampereen paras ja laadukkain valikoima. Ajettiin siitä just tänään ohi ja siellä on nyt jotain aleakin... Varmaan tekevät just syksyn uusille puvuille tilaa. Siinä oli ikkunassakin nyt yks sellanen puku jonka jotenkin näkisin sulle sopivaksi (tosin en oo varma onko se kangas minkälaista, kaukaa oli vaikea päätellä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo koskaan nähnyt siellä ikkunassa yhtään mun mielestä nättiä pukua :D Siellä on nyt nimenomaan alessa talvisesongin puvut, eli paljon raskaita pukuja. Täytyy sitte miettiä syksymmällä jos kävis katsomassa mitä niiltä löytyy!

   Poista
  2. Ihan blogi <3 Tyynelästä minulla on myös ikävä kokemus. Vaikka aika oli varattuna palvelu oli tylyä ja kaikkia (alhaalla olleita) haluamiani pukuja en meinannut "saada" sovittaa. Toiveeni vain sivuutettiin. Ei jäänyt kovin hyvä kuva ko. liikkeestä. Morsiusgalleriassa palvelu oli mielestäni paljon ystävällisempää.

   Poista
  3. Heiii! Kiitos paljon! :) Kuulostaapa omituiselta! Mistäköhän moinen johtui?? Morsiusgalleria on kyllä yksi Tampereen kehutuimmista hääpukuliikkeistä palvelun puolesta! :)

   Poista
 3. Moikka!

  Et todellakaan ole ongelmasi kanssa yksin! Suomen hääpukuvalikoima aiheuttaa ennenaikaisia harmaita hiuksia. Päädyin itse lopulta teetettyyn pukuun, koska en halua katsoa myöhemmin hääkuvia ja miettiä, miten ihmeessä suostuin laittamaan päälleni jotain mikä ei ole ollenkaan itseni näköistä. Pukua ei ole alettu vielä työstämään, mutta kirjoittelen varmasti prosessista blogiini :)

  Tsemppiä puvun etsintään! En usko, että joudut astelemaan vihille alasti tai valkoinen lakana päällä :)

  VastaaPoista