torstai 16. kesäkuuta 2016

DIY: Isot paperikukat

Mitä saa kun yhdistää paperin, vesivärit, sakset, narun, ja kuumaliimapyssn? Itseasiassa jotain aika tosi nättiä! :) Oon innostunut hulluna isoista, näyttävistä paperikukista, ja haluaisin niitä mahdollisimman paljon koristamaan (/peittämään) juhlapaikan ei niin mieluisia seiniä.

Meidän keittiön pöytä näyttää tällä hetkellä tältä...Innostuksen hedelmien myötä olen onnistunut tekemään miehen kitaransoitosta hieman hankalaa.Näiden paperikukkien teko on helppoa myös tälläiselle poropeukalolle. Aikaahan ne vievät. Yhteen kukkaan saa tällä minun tekniikallani helposti hujahtamaan tunnin.  Askartelu olisi nopeampaa värillisillä papereilla. Ne ovat kuitenkin yllättävän kalliita, joten päätin säästää ja käyttää tavallista vesiväripaperia/akvarellipaperia. Maalaan ensin papereita teeman mukaisesti vesiväreillä, annan kuivua ja alan sitten terälehtien piirtämisen, leikkaamisen ja kukan kokoamisen. Yhteen tuon kokoiseen kukkaan kuluu muistaakseni noin 7 A4-kokoista paperia.

Luulen, että olisi myös helpompiakin keinoja, kuten esimerkiksi valkoisten kukkien tekeminen, ja niiden spreijaaminen halutun värisiksi. Toisaalta tuon vesivärin kanssa sotkeminen on aika mukavaa puuhaa :)

Ohjeita näiden kukkien tekemiseen on netti pullollaan. Itse katsoin ensin muutaman youtube-videon. Hakusanoilla "giant paper flowers" löytyy varmasti ohjeita moneen makuun. Tein ensimmäisen kukan Hostess with The Mostess - blogin helppoa ja yksityiskohtaista ohjetta seuraten, jonka jälkeen kyllästyin ohjeen noudattamiseen ja sooloilin kukkia mieleni mukaan. Tuolta blogista pystyt lataamaan myös ilmaiset terälehtimallit. Ohje löytyy täältä.
 
PS. Kyseisessä ohjeessa ei tätä sanota, mutta mikäli kukan haluaa kiinnittää sitomalla, kuten olen kuvissa tehnyt, kannattaa sinne taakse tulevaan ympyrään tehdä kaksi reikää joista pujotat narun. Tämä tulee tehdä ennen kukan rakentamista.


Kukkaisaa torstaita! :)

8 kommenttia:

 1. Kiitos! Kyllä iteki tykkään :D

  VastaaPoista
 2. Oi kuinka kauniita nää kukat! Etenkin noi isot punaiset tossa kitarakuvassa. Mahtava idea seinien koristeluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hain nuihin punasiin sellasia auringonlaskun sävyjä... :D Hassua miten sitä innostuu taas leikkimään vesiväreillä, vaikka viimeksi peruskoulussa niillä tullut sutattua.

   Poista
 3. Vau, kukat ovat aivan huikeita! Tykkään varsinkin tuosta shampanjan värisestä kukasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitoos! Saispa vaan taas innostusta niiden askarteluun, menee aika kausiluontosesti nää askarteluvimmat :p

   Poista
 4. Voi miten kauniita! Ostin itsekin vähän aikaa sitten vesivärit, pitää katsoa jos innostuisin askartelemaan näitä myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, ei muuta kun tuumasta toimeen! :) Jos et innostu vesiväreistä / koet liian työläänä, niin kyllä värillisestä paksusta paperistakin saa hienoja! Mä itse tykkään nuilla vesiväreillä läträyksestä :D

   Poista