perjantai 10. kesäkuuta 2016

Mitä meidän häissä syödään?

Työkiireet ovat vieneet mukanaan, enkä ole ehtinyt tänne päivitellä. Mutta elossa ollaan, ja häitä yhä järjestellään! ;) Yhdessä asiassa ollaan mennyt roimasti eteenpäin, eli pitopalvelu ja häiden ruokapolitiikka alkaa olla hyvin pitkälti selvillä.

Meidän juhlapaikallamme Rusthollilla on sopimus pitopalvelun kanssa. n Juhlapaikka ja ko pitopalvelu kulkevat siis pakettina käsi kädessä. Olen pohtinyt tässä muutaman kuukauden mittaan, että mitä kirjoittaa pitopalvelusta, vai kirjoittaako mitään. Kaikki ei ole nimittäin mennyt ihan niin kuin strömssössä. Mielestäni on tärkeä miettiä tarkasti mitä nettiin kirjoittelee, kun asiat eivät ole aina aivan niin mustavalkoisia kuin voisi ymmärtää. Yhdenkin asiakkaan kokemukset saattavat antaa jostakin tuotteesta tai palvelusta hyvin kärjistetyn mielikuvan. Itsekin syyllistyn toisinaan siihen, että etsin tietoa jostakin palvelusta ja yrityksestä, ja jos törmään yhteenkin kriittiseen/negatiiviseen kokemukseen, ohitan kyseisen yrityksen "varmuuden vuoksi".

Toisaalta en kuitenkaan halua antaa hääjärjestelyistä tai eri yritysten kanssa toimimisesta kiilloitettua ja ruusuista kuvaa, sillä sittenhän tämä koko blogi olisi aivan yhtä tyhjän kanssa. Haluan kertoa rehellisesti niin hääjärjestelyiden onnistumisen kokemuksista, kuin myös hampaiden kiristelystä ja kärsivällisyyttä testaavista tilanteista. Tältä erää jätän siis pitopalvelun nimen mainitsematta. Annan mieluummin ruusuja tai risuja kun häät on tanssittu, ja ruoat ja palvelu testattu kokonaisuudessaan.

Tämä esipuhe antaa ehkä sellaisen kuvan, että pitopalvelu olisi aivan täysi susi. En kuitenkaan usko, että pitopalvelu olisi mitenkään huono. Mutta aikaa tässä projektissa on mennyt. Lähetimme ensimmäisen sähköpostin tarjouspyyntöineen helmikuussa keittiömestarille kehen meidän neuvottiin olemaan yhteydessä. Vastausta ei kuukauteen kuulunut, ja laitoimme uutta viestiä menemään. Maaliskuun lopuilla saimme yhteydenoton, jossa kerrottiin keittiömestarin palaavan asiaan mahdollisimman pian. Huhtikuussakaan keittiömestarista ei ollut kuulunut mitään. Yritimme tavoitella häntä myös tuloksetta puhelimitse. Emme koskaan saaneet keittiömestarilta vastausta yhteenkään puheluun, soittopyyntöön tai sähköpostiin.

Viimein huhtikuussa saimme puhelimitse kiinni henkilön, joka lupasi yhteydenoton mahdollisimman pian. Parin viikon sisään saimmekin sähköpostiviestin asiakaspäälliköltä. Sähköposti sisälsi alustavan tarjouksen menuehdotuksineen. Tarjouspyyntö ei ollut kuitenkaan lainkaan pyytämämme kaltainen. Tapasimme pian viestittelyn jälkeen asiakkuuspäällikön kanssa kasvotusten neuvotellaksemme meidän näköisestä menusta. Tapaaminen oli miellyttävä, ja kyseinen nainen aivan mahdottoman mukava. Valitettavasti hän ei kuitenkaan osannut sanoa mitään esimerkiksi hintoihin tai eri ruokavaihtoehtoihin. Lähinnä tapaaminen siis sujui niin, että me ehdotimme jotain, ja hän kirjoitti sen ylhäälle. Toisaalta tuntui siltä, että meitä kuunnellaan, ja häätarjoiluista halutaan tehdä nimenomaan meidän näköiset. Toisaalta taas jäi mietityttämään se, että meillä ei ole aavistustakaan tekeekö kyseinen pitopalvelu ehdottomiamme ruokia, vai olisiko heillä kenties ollut tarjota jotakin bravuureita, jotka ovat nimenomaan heidän vahvuuksiaan. Asiakkuuspäällikkö lupaili korjatun menun lähettämistä parin viikon sisään.

Tapaamisesta tuli kuluneeksi siis 1,5 kuukauta tällä viikolla kun viimein saimme menuehdotelman sähköpostiin. Menu kuulostaa hyvältä, suunnittelimmehan sen itse :D Menu sisältää täsmälleen ne ruoat, mitä siinä tapaamisessa ehdotimme. Ehdotin esimerkiksi "kananrintaa jossain kesäisessä jugurttikastikkeessa", ja menussa lukee sitten täsmälleen, että "kananrintaa ja kesäistä jugurttikastiketta". Noh, selvä! Jos sellaista löytyy, niin mikäpä siinä.

Hieman kuitenkin tässä mietityttää, että miten yhteistyö pitopalvelun kanssa jatkossa tulee sujumaan. Ymmärrän sen, että on kiireitä, ja esimerkiksi kevään juhlat ja tämän kesän häät ovat ajankohtaisemmat kuin ensi vuoden juhlijat. Ymmärrän senkin, että keittiömestarilla ei ole aikaa vastailla viesteihin, vaan hän priorisoi keittiön ja pitopalvelun toiminnasta huolehtimisen. En kuitenkaan ymmärrä sitä, että jos jollakulla ei ole aikaa hoitaa tämänkaltaista työtä, miksi hommaan ei palkata jotakuta toista? Tai jos palkataan, olisi ehkä hyvä, että myös tämä henkilö tietäisi ruokavaihtoehdoista ja hinnoista. 

MUTTA, tästä posiitivisin mielin eteenpäin. Meillä on menu. Häihimme tulee ruokaa. Ainakin paperilla sellaista ruokaa mitä halusimmekin: maistuvaa, suomalaista, juhlavaa ruokaa ilman turhia kikkailuja.14 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän kuuloinen menu, vesi oikein herahti kielelle! Saitteko lopulta hinnankin selville, vai tuliko ehdotelma ilman hintaa?

  Pitopalvelujutut on kyllä mun ehdoton kammokki hääsuunnittelussa, oon yrittänyt viimeiseen asti vältellä koko asian pohtimista.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se itsestäki kuulostaa hyvältä :p Tietty joutuu ehkä vielä vähän fiksailla kun saadaan selville erikoisruokavaliot yms. Toivottavasti ei jouduta hirveästi muuttamaan.. Saatiin jo hinta, eli 37e/henk sisältäen tarjoilun 5 tunniksi, ja sitten lisätunneista erikseen. Eli ihan ok, mutta toisaalta tuohon ei sisälly kakkua. Täytyy miettiä otetaanko sellainen jostain perinteen vuoksi. Vaikka ei siis itse kakusta tykätään.. :) Varsinkaa mistään kermakakuista, yök!! Tsemppiä catering-hommiin, on tää kyl aikamoista! :D Saatteko te vapaasti ottaa cateringin mistä vaan? Toisaalta toisaalta taas yks homma lisää, mut toisaalta ihanaa kun saa valita just minkä ite haluaa :)

   Poista
  2. Mun mielestä 37 e/henkilö kuulostaa ihan kohtuulliselta myös, vaikken hirveästi hintatasoa tiedäkään. Jonkin verran on tullut kyllä vastaan yli 40 euron hintaisiakin, ja se tuntuu jo aika tyyriiltä ajateltuna sadalle vieraalle.
   Me saadaan vapaasti valita pitopalvelu, ja se kieltämättä tuo omat lisätyönsä sekin. Vaikka onhan asia kuten sanoit, että saa sitten valita ihan minkä haluaa.

   Me muuten kuulutaan ehdottomasti hääkakun puolesta liputtavien joukkoon! Ollaan jo yhdessä suunniteltu käyvämme yhdessä ihanassa kahvilassa maistelemassa erilaisia kermakakkuja :D
   Oon tosin ollut myös häissä, joissa hääkakku oli raikas juustokakku, ja kesähäihin se sopi ihan todella hyvin. Ihan vaan vinkkinä, jos ette kerran kermakakuista välitä ;-)

   Poista
  3. Juu samaa mieltä! Teidän kakkumaistelut kuulostaa romanttiselta <3 :) Kiitos vinkistä! Meillä onkin nimenomaan vaihtoehtona, että otetaan joku raikas juustokakku, jos päädytään ottamaan lisäksi kakku... :)

   Poista
 2. Toivottavasti kaikki menee hyvin! Meilläkin oli alkuun hieman epäselvyyksiä pitopalvelun kanssa, kun ei mitään vahvistusviestiä kuulunut. Ilmeisesti pitopalveluilla on aika kova kiire nyt eikä ensivuoden morsiamet vielä ole kovin korkealla prioriteeteissa :D

  Huomasin Facebookissa tuosta teidän pitopalvelusta negatiivisen kirjoituksen, mutta siinä ei tarkalleen ottaen kerrottu mikä meni pieleen vaan yleisesti sanottiin vaan että "paska firma". Toivottavasti se oli vain joku yhden ihmisen provo, eikä paikassa oikeasti olisi mitään vikaa. Menu ainakin kuulostaa todella herkulliselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mistäköhän pitopalvelusta ollut kyse, kun en tässä nimeä maininnut? Tämä pitopalvelu ei käsittääkseni nimittäin ole Rusthollille vielä edes toiminut aiemmin :) Hyvä jos teillä selvis kaikki epäselvyydet? Häissä on muutenkin niin paljon stressiä ja hommaa niin olisi kiva jos "palvelu pelaisi", mutta ei näköjään ole ihan itsestäänselvää :)

   Poista
  2. Ai no hei sitten ei voi olla sama, jos ei Rusthollilla ole aiemmin ollut! Facebookissa vaan joku tyttö haukkui Rusthollin kanssa yhteistyötä tekevää pitopalvelua, ei sanonut siinä nimeä mutta mainitsi just sen että Rustholli käyttää sitä yhteistyökumppaninaan. (Team Bride-ryhmässä jos oot niin sieltä löytyy).

   Mutta nää on näitä! Ei sitä koskaan voi tietää mikä on hyvä tai mikä huono, kun mielipiteitä ja kokemuksia on niin monia :)

   Poista
  3. Juuri näin! :) Oon juu Team Bridessa, ihana ryhmä! Jospa pääsis seuraaville bride-treffeillekki! :)

   Poista
 3. Ihan hullun herkullinen menu, nam!

  -Linda

  VastaaPoista
 4. Meillä on huomenna tapaaminen saman firman kanssa... olen kuullut vastaavanlaisesta asiakaspalvelusta myös tuttavaltani, jolla pian häät samassa paikassa on... tiedätkö ketään, jolla olisi jo ollut häät ko. paikassa ja ko. pitopalvelun kautta tarjoilut, ja kuullut kokemuksia siitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ida! Miten meni tapaaminen? :) Olen kuullut kahdelta tämän kesän morsiamelta kokemuksia ja ihan hyvin oli kaikki mennyt! Molemmilla taisi olla yksi ruoka mikä ei ollut kauhean onnistunut (toisella toinen pääruoista ja toisella jälkkärikakku), mutta muutoin kaikki oli ollut hyvää ja hommat toimineet :) Me otetaan itse kakku toisaalta, ja vadittiin aika "perusvarmoja" ruokia tuohon menuunkin.

   Poista