torstai 28. heinäkuuta 2016

Mites olisi häät ulkomailla?

Se on LOMA nyt! Ihanaa! Viime viikot töissä ennnen lomaa olivat melko työn ja stressin täyteiset, enkä ole ehtinyt blogia päivitellä.  Nyt on kuitenkin aikaa! Sain aika ihanat kesäilmat maanantaina alkaneelle lomalleni, ja oonkin nauttinut auringosta ihan täysillä. Päivät on kuluneet pyöräillen, kävellen, Pokemoneja metsästäen, ja puistoissa ja rantakallioilla istuskellen. Tänään on hieman pilvisempi ilma, joten maltan hetken pysytellä sisätiloissa ja laittaa pienen tilannepäivityksen.

Kesäterveiset, kesäterveiset, kesä-tee-ee-terveiset!

Meillä tuli "pieni" hääburnout tuossa noin kuukausi taaksepäin. Alkoi ärsyttämään aika moni asia liittyen häiden järjestämiseen, kuten  rahanmeno, vieraslistan rajaaminen ja häihin liittyvien epävarmuustekijöiden sietäminen. Keskityttiinkin sitten enemmän häämatkahaaveiluun. Aiemmin pohdittiin sitä Vietnamin- matkaa, tai muuta kaukokohdetta. Mitä pidemmälle järjestelyt ovat edenneet, sitä enemmän olemme ihastuneet ajatukseen helposta viikon lomasta Euroopassa, ja kaukomatkaan säästäminen tulisi sitten häiden jälkeen. 

Katseltiin aika mielettömiä Villoja Italian Toscanassa, ja siitähän se ajatus sitten lähti... Mitäpä jos perutaan koko Suomi-häät, yhdistetään häät ja häämatka, ja vietetään kokonainen viikko häätunnelmissa vain läheisimpien ihmisten kanssa jossain ihanan lämpöisessä paikassa. K oli ehkä alussa enemmän idean kannalla kuin minä. Sanoin K:lle, että minulla ei ole mitään ajatusta vastaan, mutta ainut ehtoni on, että itse en aio häitä alusta asti järjestää. Olen suunnittelut Suomi-häitä jo vuoden verran, enkä todellakaan halua tai jaksa aloittaa alusta. Varsinkin häiden suunnittelu ulkomailta käsin maahan, jossa en ole koskaan edes käynyt... no thanks! Aloin hullun googlettelun. Josko löytäisin helpomman vaihtoehdon. 

Päädyin Toscanan Tuulen sivuille. Ohjelmatoimiston sivuilla kirjoitettiin näin:

"Kuulostaako häät ulkomailla utopistiselta ja kalliilta vaihtoehdolta? Olemme järjestäneet vuosien varrella lukuisia häitä Toscanassa ja Garda-järvellä. Nyt uusina paikkoina myös Piemonte, Sorrento ja Sisilia. Meillä on valmiit kontaktit Italiassa, joten asiointi kanssamme sujuu helposti ja nopeasti, ylimääräisiä kuluja välttäen. Juhlapaikkavaihtoehtoja on monia keskiaikaisesta linnasta idylliseen viinitilaan. Hääparin tarvitsee huolehtia vain lentolipuista ja kutsukorteista, sekä kertoa meille toiveensa hääpaikasta ja juhlasta, niin muista käytännön järjestelyistä huolehtii Toscanan Tuuli paikan päällä."

Ah, kuulosti täydellistä! Laitoinkin Toscanan Tuulen Marille tarjouspyynnön, ja sain melko nopeasti tarjouksen ja kattavan tietopaketin häiden järjestämisestä Italiassa. Mari toimitti myös alustavan hinta-arvion selkeänä laskelmana. Häiden järjestäminen Italiassa oli toki huomattavasti Suomea kalliimpaa, mutta sitä voi kompensoida pientämällä vierasmäärän minimiin, ihan heihin läheisimpiin. Samalla hinnalla kuin järjestää häät Suomessa 100 hengelle, voisi saada hyvinkin ylelliset häät Italiassa 20 hengelle, ja lisäksi samalla viikon loman auringon alla.

Kaikki kuulosti kaikenkaikkiaan hyvältä, MUTTA. Minulla on todella suuri perhe, ja pelkästään sisaruksista puolisoineen tulee lähemmäs 20 henkeä. Lapsista puhumattakaan. Tämä plus K:n perhe ja hänen sulhasmiehet ja lähimmät ystävät puolisoineen, ja minun ystäväporukka puolisoineen...Vierasmäärä kohosi pakostakin n. 35 henkeen. Valitettavasti meidän kokoiselle porukalla hinta olisi noussut niin korkeaksi, että säästömme eivät olisi siihen mitenkään venyneet. Meille Italia-häät eivät siis olleet realistinen vaihtoehto, mutta toivottavasti joku muu saa tästä vinkkiä siihen, että häiden järjestäminen ulkomailla voi olla myös helppoa ja vaivatonta! 

Meille tämä häät ulkomailla- ideointi osui hääjärjestelyissä sellaiseen paikkaan, jossa olimme molemmat stressaantuneita ja väsyneitä, ja kaikki häiden järjestämiseen liittyvä tuntui hirveältä urakalta. Nyt kun itsekin on saanut ladattua akkuja, ymmärrän hieman paremmin sen, että suunnitteilla olevissa häissämme ei ole mitään vikaa. Kyse oli enemmänkin siitä, että olimme jotenkin leipiintyneitä niiden ajatteluun, onhan niitä jo pohdittu viimeisimmän vuoden.  Kaikki uusi ja jännittävä tuntui siis maaailman parhaammalta idealta. Varsinkin se, että joku tekisi kaiken meidän puolesta, ja itse ei tarvisi tehdä enää mitään.

Eli meidän Italia- sivuraiteella käväisy teki ehdottomasti hyvää, sillä saimme uuden innostuksen jälleen meidän perinteisten Suomi-häiden järjestelyyn. Joskus täytyy katsoa kauas nähdäkseen lähelle? 

Koska tiedän miten paljon K:ta vaivaa matkakuume, ja miten kovasti hän haluaisi päästä jonnekkin lämpimään ennen häitä, päätin tehdä pienen yllätyksen. Olenkin järjestänyt meille pitkän viikonlopun Roomaan lokakuun alussa. K ei asiasta vielä mitään tiedä, ja yritänkin pitää sen salaisuutena ajankohtaan asti. Saa nähdä miten käy! Uskallan suunnitelmastani kuitenkin tänne kirjoittaa, koska hän ei todellakaan tätä blogia koskaan avaa :D

PS. 4 päivän päästä saadaan varata kirkko! En malta odottaa. Toivottavasti saataisiin meidän ykkösvaihtoehto. Lupaan laittaa aiheesta postausta heti ensi viikon aluilla. 

<3


4 kommenttia:

 1. Päädyin ihan vahingossa ja sattumalta sun blogiisi, mutta huomasin "jumiutuneeni" lukemaan tekstejä aina vain pidemmälle ja pidemmälle taaksepäin... Hupsista! :-D

  Ihan ensimmäiseksi pakko sanoa, että on ihanan piristävää löytää toisenkin kahden maan kansalaisen hääblogi! Mun mieheni muutti USA:sta Suomeen viime vuonna, jolloin me virallisesti menimme naimisiin - nyt edessä on sitten hääjuhlan / vow renewal ceremonyn järjestäminen ensi vuodelle, sillä viimevuotinen 'tahdon' oli lopulta vain koruton viiden minuutin läpihuutojuttu maistraatissa.

  Toinen asia, joka suorastaan huusi kommentoimaan, oli juurikin häät ulkomailla. Me ollaan mietitty monesti ihan samaa vaihtoehtoa, mutta meillä(kin) on vähän sama ongelma kuin teilläkin - vaikka kuinka rajaa vain läheisimmät mukaan, paisuu vierasmäärä vajaaseen viiteenkymmeneen väkisinkin isojen sukujen vuoksi. Nyt ollaankin sitten vähän kahden vaiheilla sen suhteen, pitäisikö meidän järjestää myöhemmin USA:ssa jonkinlainen pieni seremonia siellä asuville sukulaisille - kaikki kun eivät mitenkään voi tulla ensi vuonna Suomeen, se on selvä. Toscana kuulostaa ihanalta, ja vielä näin summittaisesti sanoen järkevän hintaiseltakin peilattuna isompiin Suomi-häihin.

  Jään ehdottomasti lukemaan (ja kommentoimaan jatkossakin)! :)

  Tahdoin Jo - I Already Did

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, iso kiitos ihanasta viestistä! Lämmitti mieltä. <3 :)

   Mahtavaa kuulla teidän tarinasta. Niin se rakkaus vaan ylittää valtameret! Toivottavasti miehesi on viihtyny Suomessa? Mun on ihan hullu Suomi- fanaatikko. Tää on kuulemma paras maa ikinä, heh. Sullakin näyttäisi olevan blogi, taidanpa mennä saman tien tutustumaan!

   Toivottavasti viihdyt blogini parissa! :)

   Poista
 2. Voi, ihana kuulla! :) <3

  Tuo on kyllä niin kovin totta! Mun mies pitää myöskin Suomesta aivan hurjan paljon - vähän ehkä jopa yllättävääkin. Lähinnä ehkä sen vuoksi, että onhan meillä melkoisen vaikea kieli opeteltavaksi ja maassa itsessäkin löytyy persoonaa vaikka muille jakaa, mutta kovasti on kyllä pitänyt. Ainoa asia, mitä molemmat tasaisin väliajoin taidetaan USA:sta ikävöidä, on kauppojen isompi valikoima ja pitkät aukiloajat - mutta on Suomessa kyllä vaan mukava olla! :-D

  Ihan mahtava kuulla kyllä, että teillä(kin) viihdytään täällä Pohjolassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö oo hyvä sitten kun kauppojen aukioloajat vapautuivat?! :D Me ollaan aina asuttu Siwan vieressä, niin tuntuu siltä, että se on aina auki, hehee. Mun kihlattu puhuu jo melko sujuvaa suomea, ja oon kyllä aikasta ylpeä siitä! Ei tosiaan mikä helppo kieli opetella. Olis kyllä kiva joskus päästä käymään Amerikassakin, en oo koskaan päässyt.. someday!

   Poista