maanantai 1. elokuuta 2016

Kirkko varattu!

Vihdoin.

Tänään 1.8.2016 sen vihdoin sai Tampereella tehdä. Nimittäin kirkon varauksen vuoden 2017 elokuun vihkimisille.

Olin varautunut siihen, että Tampereen Seurakuntien palvelukeskuksen asiakaspalvelu aukeaisi klo 9.00. Valjastin vihreän mummopyöräni matkaan klo 8.35, ja suuntasin kohti Näsilinnankatua. Ajattelin olevani kovinkin fiksu kun lähden jo noin "hyvissä ajoin" ihan paikan päälle toimistolle kirkkoa varaamaan. Kaarsin pihaan n. klo 8.50.  Toimistolla käteeni lätkäistin jonotusnumero 11. Ilmeisesti joillakin muillakin oli ollut sama idea.  Useat olivat jonottaneet jo kahdeksan jäljestä hyvää vuoronumeroa. Olisin mennyt jo aiemmin paikalle, jos olisin tämän tiennyt, harmitti aika hitosti. 

Palveluhan pelasi aivan vallan mainiosti ko toimistossa, sohvat olivat mukavat ja kahvikoneesta sai ottaa ilmaiseksi kahvia/teetä tai kaakaota ... :D Muuten odotus muuttuikin sitä tuskallisemmaksi, mitä pidempään aikaa kului. Monet kanssatovereista jonottelivat samalla myös puhelimen päässä, ja niin tein minäkin. Puhelimitse otettiin siis varauksia samalla kuin palveltiin paikalla olleitakin. Kun 47 varattua piippaavan soittoyrityksen jälkeen pääsin puhelimitse edes jonoon, sujui siinä jonotellessa rattoisasti 30 minuuttia. Klo oli 9.45 kun linjan toisesta päästä lopulta vastattiin, ja samalla sekunnilla kutsuttiin numeroani palvelupisteellä. Vastasin puhelimessa, ja huikkasin seuraavana jonossa olevalle, että paikkani vapautui. 

Tämä kaunis tarina oli tarina siitä miten me saimme JUURI SEN KIRKON juuri sihen aikaan mitä halusimmekin! Me mennään naimisiin Messukylän vanhassa kirkossa 5.8.2017 klo 14.00. :)

Messukylän vanha kirkko on keskiaikainen kivikirkko, joka on rakennettu 1510-1530 vuosien välillä. Kyseinen kirkko on itseasiassa Tampereen vanhin rakennus!


Kirkolla on todella mielenkiintoinen ja upea historia. Kirkko poistui jumalanpalveluskäytöstä vuonna 1879 kun Messukylän uusi kirkko valmistui. Kirkkoa käytettiin vuosikymmeniä mm vilja-aittana, ja kuulemani mukaan ainakin 1918 taistelujen aikana myös hevostallina. 
1900- luvun alkupuolella kirkko kuitenkin entisöitiin, ja siitä lähtien siellä on tehty useita säilymistä edistäviä korjauksia. Nykyään kirkko on käytössä ainoastaan kesäkuukausina, sillä siellä ei ole lämmitystä. Kävimme kirkossa eilen, jolloin nämä kuvatkin nappasin. Kyseissä kirkossa on kyllä ihan omanlaisensa, ihanalla tavalla pysähtynyt tunnelma. 

Vanhat narisevat lattialaudat ja kuluneen oloiset, pienet penkit ovat minun silmissäni rosoisen romanttiset. Valkeat kalkkiseinät hohkavat vielä näin loppukesästäkin talven aikana kerättyä viileyttä, mutta varsinaisesti kylmäksi en kirkkoa missään nimessä sanoisi. 

Minä ja K teemme molemmat päätökset vahvasti tunteella, ja tämän kirkon valintakin oli ehdottomasti sydämellä, ei järjellä tehty. Pariin muihin vaihtoehtoon nähden kirkolla oli miinuksia. Se ei ole sijainniltaan keskustassa, mitä ajattelimme alunperin ihanteelliseksi. Kirkossa ei  ole pukeutumistilaa/valmistaumishuonetta vaan minun tulee saapua periaatteessa suoraan autosta. Ja kirkossa ei ole "oikeita" urkuja, vaan alttarin vieressä ainoastaan pienet sähköurut. Mutta kun tunne sanoo, että tämä se on, niin se se sitten on. Emme voisi olla tyytyväisempiä.

<36 kommenttia:

 1. Onnittelut kirkkovarauksesta :) Oon ihastellut Messukylän kirkkoa monesti ohi ajaessani, mutta enpä tiennyt kuin vaikuttava se on sisältäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu ja livenä vielä tuhat kertaa hianompi :)

   Poista
 2. Olipa teillä kovaa kilpailua kirkosta!
  Lankkulattia on aivan upea, jos se on toimitustenkin aikana ilman käytävämattoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllä! Ei ainakaan opas puhunut mitään käytävämaton mahdollisuudesta, kun mietimme voiko mekko jäädä kiinni noihin lankkujen rakoihin... ;p

   Poista
 3. Voi, aivan ihastuttava kirkko! Paljon onnea myös juuri nappiin menneestä varauksesta! <3

  VastaaPoista