sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Hääbändi/duo

Häiden musiikin valinta on mielestäni yksi hääsuunnitteluprosessin tärkeimpiä juttuja. 

Monet valitsevat perinteisen hääbändin, joka laittaa varttuneemmankin juhlavieraan jalan vipattamaan valssien ja foxtrottien tahdissa. Illan jatkuessa saatetaan sitten soitella nuorison iloksi nykyaikaisempaa musiikkia, jota pyörittelee joko DJ tai Spotify-lista. Yhä suositummaksi vaihtoehdoksi ovat nousseet bilebändit, jotka soittavat ns lavatanssimusiikin sijaan vuosikymmenien suurimpia hittejä ja omia versioitaan moderneista hittibiiseistä. 

Me emme osaa valssata tai foxata, humpata tai jenkata. Salsaa osaamme yhden peruskurssin verran, eikä sekään taida ihan perinteiseen suomalaiseen seuratassikulttuuriin kuulua ;) Häidemme vieraslista koostuu myös hyvin pitkälti alle 35 vuotiaista, ja ne hieman jo kypsempään ikään ehtineet vieraamme ovat yhtä puujalkaisia seuratanssijoita kuin mekin. Oli siis selkeää, että emme ota perinteistä tanssiorkesteria. 

K on muusikko, joten tuntuisi tyhmältä, että häissämme ei olisi live-musiikkia. Meillä on lisäksi melko rajoittunut bilemusiikkimaku, joten sellaisen DJ:n löytäminen, joka soittaisi juuri niitä "meidän biisejä" tuntui hakuammunnalta. Päätös oli siis melko helppo: otetaan bändi ja soitetaan loppuyö Spotifyhyn listattuja meidänvalitsemiaeliaivanmaailmanparhaitamahtaviabilebiisejä. Meidän suurin musiikkigenrerakkaus on funk/retro/soul. Earth Wind And Fire, Beegees, Kool And The Gang... Yes please! Eli jos mentäisiin alkuilta sekaisilla kaikenkansan suosikeilla, ja loppuilta retrodiskoitaisiin.

Meillä oli jo mielessä yksi bilebändi, jonka olimme nähneet livenä. Otimmekin bändin poikiin yhteyttä. 2500 euron hintalappu jysäytti meidät kuitenkin aika nopeasti maan pinnalle. Löysimme myös edullisempia, 1500 euron tuntumassa olevia loistavan kuuloisia bändejä. Olimme päättäneet, että otamme mieluummin kalliin hyvän bändin kun halvan, mutta ei niin kummoisen. Sitten isku hintahirvitys. Ymmärrän muusikon kihlattuna täysin mistä hintaa koostuu, ja paljon halvemmalla ei kannata keikalle edes lähteä. MUTTA, kyllä se silti kirpaisee. 

Kiitos facebookin hääryhmän, sain vinkin superin kuuloisesta duosta. Heillä on kuulemma "ihan sairaan hyvä meininki", ja pojat pistävät "tanssilattian sekaisin". Kävimme kuuntelemassa duon ääninäytteitä, ja lukemassa erinäisiltä palstoilta kehuja poikien taidoista. Se oli varmaan se huuliharppu joka sai meidät vakuuttumaan siitä, että tämä se on. Hintakaan ei päätä huimannut, kun viisihenkisen poppoon sijaan palkkio jaetaan vain kahden kesken. Laitettiin viestiä duon pojille, ja niinhän se tuli sitten buukattua. Ei hääbändi, vaan kaksi akustista musiikkia soittavaa rennon ja letkeän oloista jätkää. 

Meidän häiden tanssilattian täyttämisestä vastaa siis Porilainen kaksikko nimeltä Duo Coverdose.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti