maanantai 26. syyskuuta 2016

Kiintiövarauksen tekeminen (ja hotellit Tampereella)

Lukeekos tätä blogia morsiamia, jotka ovat menossa naimisiin ensi kesänä? Onko tarvetta hotellikiintiölle vieraita varten? Onko se varattu? Jos ei, niin nyt saattaisi olla jo hyvä aika alkaa pohtimaan tätä... :)

Kiintiövarauksen teko on todella fiksua varsinkin kesähäiden järjestäjälle, joka tietää suuren osan vieraista tarvitsevan majoitusta. Etenkin suuret kaupungit täyttyvät kesäaikaan tapahtumista, jotka voivat ruuhkauttaa kaupungin majoituspaikat. Kiintiövarauksella ei valitettavasti aina välttämättä säästä rahaa. Hotelli voi antaa tarjoushinnan kiintiövaraustunnuksella, mutta harvoin alennus on mitenkään huomattavan suuri. Paremman alennuksen saattaa saada jollakin kampanjatunnuksilla, esim Cumuluksella on usein jotain "diilejä". Kiintiövarauksen etu ja hyöty on nimenomaan se, että se turvaa häävieraille yöpaikan häiden ajalle. 

Kiintiövarausta voi lähteä tiedustelemaan sähköpostitse. Hotellit kaipaavat yleensä seuraavia tietoja: 

- Varauksen ajankohta.
- Kuinka monelle huoneelle on tarve.
- Kuinka moneksi yöksi kiintiö halutaan. (Kannattaa varata kiintiö jo häitä edeltävästä päivästä, mikäli pitkämatkalaiset saapuvat jo edellisenä päivänä)

Hotelli tekee näiden perusteella tarjouksen, jonka voi hyväksyä tai ystävällisesti hylätä. Jos tarjouksen hyväksyy, saa yleensä jonkin koodin, jota vieraat voivat sitten hotellihuonetta varatessaan käyttää. Kiintiöhuoneiden varausmahdollisuus loppuu yleensä noin kuukautta ennen yöpymisen ajankohtaa. Tämän jälkeen varaamattomat huoneet siirtyvät hotellille vapaaseen myyntiin. 

Itse lähdin pari kuukautta sitten alustavasti tiedustelemaan Tampereen hotelleilta kiintiömahdollisuuksia. Tarkoitus ei ollut vielä varailla mitään kiintiötä, vaan halusin lähinnä saada jonkinsortin hinta-arviota siitä, paljonko vieraiden majoitus per yö tulisi heille kustantamaan. Yllätykseni sain useammalta hotellilta vastauksen, jossa kerrottiin, että hyvä kun olen näin ajoissa liikenteessä, sillä varaukset kesän 2017 viikonlopuille täyttyvät  vauhdilla. Yhdessä hotellissa kiintiöt olivatkin jopa jo täynnä (!) ko viikonlopulle. Kuulemma jotkin kesän tapahtumat täyttävät kiintiöt vuodeksi pariksi eteenpäin. 

Laitoin tarjouspyynnön sähköpostitse lähestulkoon kaikille Tampereen keskusta-alueen hotelleille. Tässä hotellit tarjousten perusteella järjestettynä edullisimmasta tyyrimpään. Hintaperusteena on käytettynä 30 huoneen kiintiölle annettua 2 hengen huoneen hintaa sis. aamiaisen.

Original Sokos Hotel Villa
Lapland Hotel
Scandic Hotel Tampere
Original Sokos Hotel Ilves
Radisson Blu Grand Hotel Tammer
Solo Sokos Hotel Torni

Kahden hengen perushuoneiden hinnat hotelleissa olivat 120€ - 149€. Tarjousta eivät antaneet Cumulus Hotellit ja Homeland Hotel.

Edullisempia vaihtoehtoja majoittumiselle löytyy Hotelli Villestä, Dream Hostellista, Omenahotelleista, tai Airnb:n kautta.

Kuva lainattu Lapland Hotellin sivuilta

Me päädyimme Lapland Hotelliin sijainnin, asiakaspalvelun, hinnan ja hotellin viihtyvyyden vuoksi. Meistä oli myös aika ihana ajatus, että vaikka Irlannin vieraat eivät nyt ihan kuuluisaan Suomen Lappiin pääsekään, niin tuodaan pala suomalaista lappia tänne Tampereelle, nääs... :) 

On mukava tunne tietää, että vieraille on taattu jokin yöpaikka, minne painaa päänsä juhlinnan jälkeen. 

Hääyön huonekin meillä on jo varattu! Kirjoittelen siitä, ja sen valintaan vaikuttavista tekijöistä sitten erikseen.

xxx

6 kommenttia:

 1. Tää on taas aihe, joka pienellä paikkakunnalla puuttuu kokonaan. Välillä miettii sitä, olisiko pitänyt sittenkin pitää häät turussa. Vieraille olisi hotelli varattuna, eikä joutuisi tyytymään muihin majotusratkaisuihin. Totesin kyllä omassa blogissa, että meidän majoituspaikka kelpasi Jari Sillanpäälle, ehkä se kelpaa myös vieraille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärsin sun juhlatilakirjoituksesta, että se majatalo mihin vieraanne majoittuvat on varattu vain teidän häävieraille! Mun mielestä se on aivan tosi siistiä! :D Jos täällä olis joku symppis majatalo, jonne vieraat majoittaa, niin olishan se paljon symppiksempi ja kotoisampi vaihtoehto kuin hotellihuone. Eli asialla on kaks puolta :)

   Poista
  2. Ihan kokonaan meidän vierailla varattu.:) Mä oon vissiin tämmönen "kermaperse", että vaadin sen hotelliaamiaisen, jos kotoolta yöksi poistun :D

   Poista
  3. Haha, ymmärrän, onhan hotelliaamiainen ihan parasta! :D

   Poista
 2. Meillä on heinäkuussa -17 häät ja kiintiö on jo varattuna. Varattiin jo keväällä, koska hääpäivä sattuu Tammerfest- viikonlopulle (häät on siis Tampereella).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, tosi hyvä! :) Tammerfest-viikonloppuna on yleensä aina kaupunki ihan tupaten täynnä :)

   Poista