tiistai 6. syyskuuta 2016

Save The Date - kortit

Joku (minä) taisi sanoa (vannoa) budjettia laatiessa että: "We are not going to spend any money in anything extra, like save the date- cards ...." 

Eipä! Arvatkaa mitä tilattiin tänään? No save the date- kortit. Oltiin ajateltu, että laitetaan kutsut joulupostin mukana Irlantiin. Sitte meni kevät. Ja kesä. Ja nyt on syksy. Eli eikös joulu oo siis ihan kohta... Mulla on ihan hirveästi kaikkea mahdollista ohjelmissa tälle syksylle. Ajatus siitä, että hääjärjestelyt pitäisi olla siinä vaiheessa jouluun mennessä, että saataisiin ympättyä kaikki mahdollinen info kutsuihin mukaan ei ihan hirveästi houkutellut. Tehtiin siis kompromissi, tilataan save the datet, mutta vain irlannin vieraille. Köyhdytetään häätiliä ehkä 50e-100e, mutta sovitaan, että se raha on ehkä hieman stressivapaamman syystalven arvoinen.

Mun työmäärä näiden korttien eteen jäi hyvin pieneksi.Mulla oli joku ajatus paikoista joista moisia kortteja voisi ja kannattaisi tilailla. Olen kuullut suosituksia mm. Now and Foreverista, mutta nopeasti vilaistuna kortit vaikuttivat melko tyyriiltä. Suunnistin sitten toisen tietämäni ja kehutun mestan, eli Vistaprintin sivuille. Hinnat olivat kohdillaan, ja siellä oli alekin menossa. Mutta en löytänyt sopivaa designia. Olisin tietenkin voinut suunnitella jotain itse... (hah, ollaanpa nyt rehellisiä, en olisi :D) ... taikka pyytää jotain hieman enemmän koneella kikkailua handlaavaa tuttua suunnitteluhommiin. 

Halusin kuitenkin päästä vielä helpommalla, ja surffailin jo tutuksi ja turvalliseksi tulleen Etsy:n sivuille. Pistin hakusanoiksi "save the date" ja "watercolor", ja löysin hulluna hienoja designeja. Päädyin valitsemaan hyvin simppelin version kehutulta myyjältä AMBushStudio. Kuvan muokkaamisesta meidän nimille ja päivämäärälle pulitin huikeat 5.70€. Sain kuvan pdf ja jpg- versiona alle 2 päivän kuluttua. Täydet pisteet myyjälle, tosi mukavaa ja nopeaa palvelua! Muutin myös mieltäni kortin sisällöstä about 4 kertaa, ja hän kärsivällisesti korjasi ja pisti uutta tiedostoa tulemaan. 

Meidän Save the date - malli

Sain siis tänään lopullisen kuvan, ja pistin sen samantien tilaukseen Vistaprintiltä. Koko 30kpl lystille postikuluineen ja ilmaisine kirjekuorineen tuli hintaa alle 50 euroa. Toki postimerkit irlantiin maksavat, mutta eipä tämä hairahdus nyt hääbudjettia kaatanut. Taisinpa ottaa paperin vielä jonain fiinimpänä versiona, ja toimituksen sillä keskivertonopeudella, eli vieläkin halvemmalla olisi päässyt. Katsotaan mitä sieltä tulee. 13.9.2016 lupasivat, että kortit olisivat täällä. Jes! Tämä osuus hääprojektista oli helppo, meniskö muutkin jutut näin simppelisti? :)3 kommenttia:

  1. Tosi kaunis std-kortin malli! Mielestäni save the date melkeinpä kuuluu nykyhäihin, jos ei perinteisenä lähetettynä korttina niin kuitenkin jotenkin. Se on todella kiva ja kohtelias tapa kertoa vieraille hyvissä ajoin tulevasta juhlasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta! Ihmiset on nykyään niin kiireisiä, että jos haluaa ketään häihinsä, niin hyvissä ajoin on niistä ilmoiteltava :) Me ajateltiin ihan vaan kertoa päivämäärä suomalaisille vieraille, kun ollaan jutuissa. Ja kutsut sitten postiin hyvissä ajoin jo keväällä.

      Poista