sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Bright & Knight häätapahtuma - Mitä jäi käteen?

Kirjoittelin viimeksi pienestä Tampereella järjestettävästä häätapahtumasta, jossa tulisi olemaan tarjolla käytettyjä hääpukuja sekä paikallisia pienyrityksiä esittelemässä palveluitaan. Tapahtuma oli eilen, ja ajattelin nyt kirjoitella aivan tuoreita fiiliksiä sen jäljiltä.

Tapahtuma-aika oli melko pitkä: klo 10:00-18:00. Olimme aikeissa mennä kaason kanssa heti ovien auetessa paikalle, mutta unentarve veti voiton tällä kertaa. Saavuin tapahtumaan yhdentoista aikoihin bussilla, ja kaasoni hurautteli omalla autollaan paikalle. Pyynikin trikoon vanha tehdaskiinteistö oli minulle täysin tuntematon, vaikka Tampereella olen useita vuosia jo asunutkin. Olisin toivonut, että tapahtumasta olisi ollut jotain julisteita, kylttejä tms alueella, sillä nyt sisäänkäynnin etsiminen onnistui vain ja ainoastaan kaasoni suuntavaiston avulla. Sisäpihalla palloili muitakin hieman hämmentyneen näköisiä tapahtumavieraita, joten emme olleet yksin pienen harhailumme kanssa.

Itse tapahtumatila oli mielestäni todella valoisa, toimiva, ja tilava. Ehkä jopa liian tilava, jos tavoitellaan mahdollisimman lämmintä ja intiimiä tunnelmaa? 


Suuntasimme suoraan käytettyjen hääpukujen pop-up-osastolle. Pukuja oli sen verran kun olin etukäteen arvioinutkin, ehkä reilut 50kpl. Puvut oli jaoteltu mukavasti kokojen mukaan. Kävimme ne aika ripsakkaan kaason kanssa läpi, ja sellaista THE-pukua ei tullut vastaan. Päätin kuitenkin kokeilla paria pukua kokeilemisen ilosta! Jo rouvashenkilöksi ehtinyt kaasoni sai palata häätunnelmiin asusteosastolla... :D  Dressgardenin piste oli hääpukujen vieressä, mutta valikoima oli harmiksemme hyvin pieni. 


Sovitushuoneita ei oltu viitoitettu tai merkitty, mutta löysimme sovitustilat seuraamalla mekkoja kantavia kanssamorsioita. Pienen jonotuksen jälkeen pääsimme tilavaan sovitushuoneeseen, jossa oli hyvä valo, sekä kunnon peili. Huoneessa oli myös tuoli, sovitushuivi ja käsipeili. Mielestäni jonkinnäköiset naulat/koukut olisi hyvä seinällä olla, että pukuja ei tarvitsisi laskea lattialle, kun tuolille niitä ei mahdu kuin ehkä yksi. Oli todella avuliasta, ja mukavaa, että meiltä käytiin kesken sovitustouhujen kysymässä tarvitsemmeko apua. Pärjättiin nyt kuitenkin kaksin tällä kertaa. Yritän pidätellä tuossa kuvassa naurua, kun kaaso piileskeli tuolla tyllihelman takana!


Nykäisin tapahtumajärjestäjän/yrittäjän/ompelijan Johanna Parvelan hihasta sovitussession jälkeen. Johanna kertoi pahimman sovitusruuhkan olleen heti tapahtuman auettua, ja pukuja oli myyty jo monia. Aamulehden toimittajakin oli pyörähtänyt paikalla, ja huomasinkin kyseisen käynnin perusteella kirjoitetun jutun tänään Aamulehden sivuilla


Juttelimme Johannan kanssa hyvän tovin pukuhaaveistani. Johanna vaikutti hyvin lämpimältä persoonalta, ja ammattitaitoiselta ompelijalta. Häneltä onnistuu niin kaiki mahdolliset pukujen muutostyöt (lyhennykset, kavennukset, hihojen lisääminen yms) kuin mittatilauspukujen toteuttaminen toiveiden mukaan. 

Sitten niihin muihin pienyrityksiin. Listasin viimeksi paikalla olevia yrityksiä. Paikalla oli mielestäni löydetty hyvin monipuolinen pieni kattaus palveluntarjoajia. Eniten aikaa käytimme kaasoni kanssa Kultaseppä Aurifaberin pisteellä, josta kaasonikin tilasi vihkisormukseni hyvällä menestyksellä. Aurifaberin palveluita esittelevä herrashenkilö oli aivan mielettömän mukava ja palvelualtis. Lisäksi hän tuntui olevan aidosti kiinnostunut siitä mitä minä haluan. Alan olla entistä vakuutteneepi, että teetän sormukseni, ja melko varma siitä, että jos näin teen, tilaan sen Aurifaberilta! Kuvassa kaasoni Aurifaberilla teetetty sormus, joka on lainattu heidän sivuiltaan.


Kaasoni joutua lähtemään aikataulusyistä aiemmin, ja jäin sitten yksin kiertelemään yritysten pisteitä. Mikä oli sinänsä harmi kaasolleni koska tapahtumassa oli tarjolla mielettömän hyvin maistiaisia! Kahdentoista aikoihin tapahtuma-alue oli todella hiljainen, ja sainkin rauhassa hyödyntää tilanteen, jossa oli mahdollisuus käyttää hyväksi yrittäjien lähes jakamaton huomio. Juttelin pitkät tovit pitopalveluyritys Murun omistajan ja pyörittäjän kanssa, joka myöhemmin paljastuikin olevan vanhan työkaverini sisko. Todella mukava nainen, joka selkeästi osaa hommansa! Ihastuin etenkin mustaherukkamoussekakkuun.Oriflamen pisteellä juttelin mukavan naishenkilön kanssa, jolta sain ison kasan kasvovoidenäytteitä, ja matkaan myös tuoreen katalogin. En olekaan koskaan Oriflamea testannut, eli katsotaan mitä herkkä ja kuiva ihoni noista rasvoista tuumaa. Oriflamen pisteen vieressä olevalla The Look:in ständillä kävin puristelemassa silikonirintoja, mutta siihen sen pisteen tarjonta jäikin. Kynsistudio MK:n pisteellä osallistuin arvontaan, mutta en jäänyt sen pidemmäksi aikaa juttelemaan. 

Seuraava piste oli ilmeisesti Pitopalvelu Maitolaiturin, mutta jutusteluyrityksistäni huolimatta päädyin lähtemään pisteeltä siinä tilanteessa huomaamatta edes minkä yrityksen palveluita pisteellä oli tarkoitus esitellä. Sen sijaan Kukka Kerttulin naisen kanssa juttelin mukavia pitkät pätkät. Olen käynyt kyseisen naisen kanssa jutuilla aiemminkin häämessuilla, ja aina ilahdun hänen palvelualttiudesta ja ystävällisyydestään. Minulla on kuitenkin jo hääkimppuasiat kunnossa, ja muut kukat todennäköisesti ostamme marketista. 

Popmasterin pisteellä oltiin aktiivisia ja palvelualttiita, mutta dj- palvelut eivät meille ole tarpeellisia. Joidenkin palveluntarjojien pisteet menivät multa jostain syystä täysin ohi. Lily Dream Wedding- hääsuunnittelupalvelun ständillä olisin käynyt, jos olisin sen löytänyt. Käytin hyvän tovin lopuksi Feelyan pisteellä, jossa oli tarjolla kolmea erilaista alkoholitonta drinkkiä, jotka kumosin mielelläni ennen lähtöä. Feelyalta on mahdollisuus tilata toteutuksia, missä suunnitellaan halutun teeman ympärille baarin somistukset ja drinkit. Tästä esimerkikkinä toimivat Feelyan pisteen somistukset, joissa oli taltioitu kivasti erilaisia teemoja. Jos meidän budjettimme antaa periksi, olisi ajatuksena laittaa pystyyn pariksi tunniksi drinkkibaari, jossa olisi tarjolla esim sulhasen ja morsiamen nimikkodrinkit... :) Mikäli Feeyalta ei halua varsinaista suunnitteluapua, voi heiltä palkata pelkästään baarimikon x- tunniksi. Tämä olisi meille varmaankin se järkevin vaihtoehto. 

Kokonaisuudessaan nautin tapahtumasta kovasti. Pienyrittäjien yhdistäminen hääpukujen pop-up- myyntin on ajatuksena hieno ja itsekin hyödyin tästä kovasti. Hieman harmitti yrittäjien puolesta se, että ainakaan keskipäivän aikaan ei paikalla ollut kovinkaan paljon tapahtumavieraita. Juuri tämän takia olisi mielestä ollut erityisen tärkeää, että olisi panostettu siihen, että paikalla olevat esittelijät todella tietäisivät yrityksen palveluista, ja olisivat aktiivisia ja keskusteluvalmiita. Kaikilla ständeillä tämä ei toteutunut. Minulle se onneksi kompensoitui toisten positiivisesti yllättäneiden palveluntarjoajien ystävyydellä ja palvelualttiudella.

Itse hääpukujen pop- up- myymälän ideaa kannatan ehdottomasti! Ideana pidän kovasti siitä, että tuodaan useita käytettyjä hääpukuja samaan tilaan ja tarjotaan kokeilumahdollisuus ja ammattitaitoisen ompelijan avustus. Mitä enemmän, ja mitä monipuolisemmin pukuja saadaan, tietenkin aina parempi. 

Toivon kovasti, että tapahtuma saa jatkoa ja ihmiset löytävät tiensä sinne.

4 kommenttia:

 1. Käytiin kans siskon kanssa siellä puolen päivän jälkeen. Kovin hiljaista oli ja saatiinkin esittelijöiden jakamaton huomio :D Tykkäsin tapahtumasta, mutta kaikkia näytteilleasettajia en huomannut (the look ja kynsistudio).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Oliko teillä mekkoetsintää ohjelmassa, vai kävittekö vain muuten tuumailemassa?

   Poista
 2. Aika samanlaiset fiilikset näemmä mitä itselläni tapahtumasta. Me lähdettiin jo yhdentoista aikaan pois tapahtumasta oman kaasoni kanssa, olis ollut hauska törmätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mentiin sitte just ristiin!

   Poista