perjantai 14. lokakuuta 2016

Ihana Rooma!

Hehkutin tulevaa Rooman reissua täällä blogissa pariinkin otteeseen, ja nyt se on sitten takanapäin. Yllätyksenä reissu ei Killianille säilynyt yrityksistä huolimatta. Olin typeryyksissäni jättänyt koneelle matkasuunnitelmia auki, ja niinpä koko homma paljastui jo kuukautta ennen suunniteltua matkaa. Yllätys tai ei, ihana oli lähteä matkaan.


Ei oltu kumpikaan käyty aiemmin Italiassa. Mua on aina joku kiehtonut kyseissä maassa, ja olenkin salaa haaveillut eläköityväni joku päivä johonkin ihanaan kiviseen villaan Toscanan maaseudulla. Roomasta oltiin kuultu paljon mielipiteitä, ja itseasiassa enemmän negatiivisia kuin positiivisia. "Sotkuinen", "äänekäs", "sekava", ja "hektinen" olivat adjetiktiiveja jotka toistuvat matkakertomuksissa. Mutta kettua kanssa!

Olihan Roomassa sitä hektisyyttä ja äänekkyyttä, ja esimerkiksi Vatikaanin kierros oli jotain aivan käsittämättömän kaaoottista! MUTTA me löydettiin Roomasta kyllä se romanttinen, rauhallinen puolikin. Upeita, hiljaisia puistoja, joissa suihkulähteitä reunustavat draamattiset patsaat. Pieniä, kapeiden kujien kioskeja, joista eräästä löytyi myös elämäni paras pizzapala. Lempeitä, auttavaisia ihmisiä, jotka halusivat innolla esitellä ikuista kaupunkiaan. Julkinen liikenne toimi todella hyvin, ja sen käyttäminen oli helppoa. Kaupungissa suunnistaminen sujui myös ongelmitta, ja tuntuu että keskusta oli jopa hämmentävän helppo hahmottaa. Tunnen 3 päivän reissun jäljiltä osaavani liikkua Rooman keskusta-alueella paremmin kuin Helsingin, ja siellä sentään tulee käytyä muutaman kuukauden välein.

Lämpötila lokakuun toisella viikolla oli 20-22 asteen välillä. Vettä satoi kaatamalla ensimmäisen yön ja aamun, mutta muuten saatiin nauttia ihanista aurinkoisista hetkistä. Meille kolme päivää Roomassa tuntui juuri sopivalta ajalta. Sen jälkeen olisimme suunnanneet mieluusti jonnekkin merenrantakaupunkiin, kuten vaikkapa junalla Napoliin. Harmi, että tällä kertaa reissu jäi tälläiseksi minilomaksi.

Suosittelen ehdottomasti Roomaa häämatkakohteeksi, tai ainakin lähtöpaikaksi esimerkiksi Italian kiertomatkaan. Nähtiin muuten myös pari hääparia otattamassa valokuvia iltahämärässä Roman Forumin lähettyvillä. Varmasti aivan mieletön paikka mennä naimisiin!

Säästän teidät nyt yksityiskohtaiselta matkakertomukselta, ja esittelen Rooman reissumme kuvina...

Vatikaani

Victor Emanuel II - "Wedding cake"
Pantheon & Colosseum

Trevi 

Muita kuvia Rooman keskusta-alueelta

Ihana, ihana Rooma!

3 kommenttia:

 1. Italia on ihan mun lemppari! Roomaan on kyllä pakko päästä, tää taas vaan vahvisti sitä. Kaamee matkakuume!!!

  VastaaPoista
 2. Rohkeaa lähteä, vaikka on kuullut lähinnä huonoa palautetta. Ja hienoa, että reissunne meni mahtavasti! :)

  Anette - Haa-Haa -häät
  http://haahaahaat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo kiiiitos, rohkeaa sinänsä, että pelkäsin että kaikki mun pilvilinnat Italiasta romahtaa, mutta toisin kävi :D

   Poista