keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Uusi häätapahtuma Tampereella - Bright and Knight

Aikalailla tähän aikaan viime vuonna Häätori.fi:n järjestämästä Hääkirpputori ja upea morsian- tapahtumasta. Kirjoitukseen voit palata halutessasi tästä. Olin silloin tosi innoissani, että Tampereella järjestetään häämessujen lisäksi syksyn iloksi kierrätykseen perustuva pieni häätapahtuma! Vähintäänkin yhtä innoissani olin kun huomasin, että hieman samankaltaista tapahtumaa olisi tarjolla tänäkin vuonna.

Kyseessä on Bright And Knight- niminen ilmainen tapahtuma, jossa on tarkoitus tapahtuman järjestäjää Johanna Parvelaa lainaten: "kerätä yhteen Pirkanmaalaisia pienyrittäjiä jotka tarjoavat palveluitaan häihin liittyen ja tutustuttaa häitään suunnittelevia pareja paikallisiin pienyrittäjiin." Isot häämessut ovat mielestäni aivan ihania ja parhaimmillaan todella inspiroivia tapahtumia, mutta niissä voi olla toisinaan hankala bongata ne oman alueen palveluntarjoajat. Pienessä tapahtumassa saattaa olla helpompi luoda henkilökohtaisia kontakteja palveluntarjoajien kanssa. Tästä kyseisestä tapahtumasta toivotaan intiimiä, inspiroivaa ja rentoa.
Bright and Knight tapahtumasta löytyy käytettyjen hääpukujen pop-up putiikki. Tänne voi kuka tahansa tuoda myyntiin oman hääpukunsa. Jos sinulla on hääpuku, joka roikkuu turhan panttina komeron perällä, niin mikäs olisi tämän helpompi tapa pistää se myyntiin? Selkeät ohjeet löytyvät tästä linkistä. Tiedän moniakin morsiamia/tuoreita vaimoja jotka ovat tuskailleet hääpuvun myynnin kanssa. Vaikka miten käteviä sosiaalisen median foorumit ovat, voi siinä av, yv, mitat? matsku? postitatko? lisäkuvia? - viidakossa hankalaa tai vähintäänkin hidasta saada pukunsa myytyä.

Lähes kaikkiin uusiinkin pukuihin joudutaan tekemään muutostöitä, vaikka puku tilattaisiinkin omassa koossa. Ainakin helman lyhennys ja pienet kavennukset tulevat useimmiten kyseeseen. Joten myös käytettyjen pukujen kohdalla ei kannata odottaa että puku olisi suoraan henkarista päälle vedettynä kaikinpuolin täydellinen. Mistä tykkään tässä tapahtumassa erityisesti, on se, että Bright and Knightin järjestäjä Johanna on pukuompelija, ja hän tulee olemaan tapahtumassa paikalla antamassa ammattilaisen näkemyksen siihen, minkälaisia muutostöitä pukuihin voidaan tehdä. Itselläni ei ainakaan ole minkäännäköistä ompeluosaamista, joten käytetyn puvun ostaminen sillä ajatuksella että "kyllä tästä varmaan mieleinen muokattua saadaan" ei oikein innosta.

Mun hääpukuetsinnät ovat yhä tyystin kesken. Muistan vielä vuosi sitten miettineeni, että tässähän on aikaa vaikka ja kuinka. Nyt kun vuosi alkaa lähestyä loppuaan, ja ei ole pitkäkään kun häävuosi 2017 pyörähtää käyntiin, alkaa pieni huoli jo nostaa päätään. Mikään puku ei vaan tunnu kolahtavan. Eli ehdottomasti lähden kaasojeni kanssa tutkailemaan Bright and Knight - tapahtumaan josko sieltä joku puku pistäisi silmään.

Valikoimaa on mahdollista tutkailla etukäteen tapahtuman Facebook- sivuilta.Vielä tulevien pukujen galleriasta olevista puvuista ei mikään erityisesti kutsunut mua, mutta puvut näyttävät monesti livenä aivan erilaisilta, joten olen optimistinen! :)

Tässä vielä lista tapahtumissa ainakin mukana olevista yrityksistä:

-Popmaster (dj ja ohjelmapalvelut)
-Pitopalvelu Maitolaituri 

-Pitopalvelu Muru
-Evelace / Leena Grönqvist (alusvaatteet morsiamelle)
-Kukka Kerttuli (juhlien kukitus)
-DressGarden (puvut kaasoille ja juhlavieraille)
-Studio Dettani (valokuvaus)
-Juhlatila Sukkatehdas-Kynsistudio MK

-Lily Dream Wedding (hääsuunnittelupalvelut)
-Pukuompelija Johanna Parvela 
-Feelya Promotion (drinkkibaari ja baarimikko häihin)
-The Look - (kauneusalan palvelut)
-Oriflame
-Kultasepänverstas Aurifaber


Aikamoinen kattaus siis eri palvelualojen edustajia! Aion itse käydä Feelyan sekä Aurifaberin edustajien juttusilla. Kiinnostaisi kuulla drinkkibaarin järjestämisen mahdollisuuksista, ja tiedustella sitä, että paljonkohan mahtaisi baarimikko illaksi kustantaa. Aurifaberia aion jututtaa sormuksen teettämisen mahdollisuuksista. 


Nähdään toivottavasti ensi viikolla Pyynikillä! :)2 kommenttia: