tiistai 8. marraskuuta 2016

Postitushommia! + Milloin hääkutsut tulisi lähettää?

Saimme viime viikolla viimein postitettua meidän Save the Date - kortit. Niitä lähti matkaan Irlantiin ja Englantiin yhteensä n. 25kpl. Oli tullut aivan mahtavia uusia Suomi - postimerkkejä ulkomaan postiin! Hauskaa miten fiiliksissä voi olla jostain postimerkeistä.

Kortit ovat kaiken järjen mukaan saapuneet vastaanottajille viime viikon aikana. 1lk. postitusaika Irlantiin ja Englantiin on 3-5 vuorokautta. Saimme kuitenkin ainoastaan vain yhden kuittauksen/kiitoksen saapuneesta postista. Olisimme salaa toivoneet, että useampikin laittaisi viestiä, sillä olisi mukava saada jotain vinkkiä siitä, kuinka monta ulkomaan vierasta uskallamme häihin haikailla. MUTTA, totuushan on se, että emme voi olettaa, että ihmiset tietäisivät menoistaan 10 kuukauden päähän. Eli nyt pitäisi vain malttaa mielemme siihen saakka kun lähetämme ne oikeat kutsut vastauspäivämäärineen.


Milloin ne kutsut sitten tulisi postittaa? Tästäkin aiheesta on ollut paaaaaaaaljon keskustelua erinäisillä hääpalstoilla ja ryhmissä. Se yleinen tapa taitaa olla, että kutsut laitetaan postiin 1-2kk ennen hääpäivää. Myös Häät.fi- sivustolla kirjoitetaan Hääkutsu ja kiitokset - artikkelissa , että kutsut olisi hyvä postittaa "noin kuusi viikkoa ennen hääpäivää, kesällä lomien vuoksi mielellään vielä pari viikkoa aiemmin". 

Minun mielipiteeni tähän on se, että 1 kuukausi ei riitä varoitusajaksi kesäaikaan, eikä välttämättä muulloinkaan. Jopa 2 kuukautta on siinä rajoilla. Monet lyövät vuoden lomat lukkoon jo maalis- huhtikuussa. Meidän työpaikalla ne taidetaan sopia jo heti alkuvuodesta. Kesän lomareissutkin suunnitellaan usein jo kevään kynnyksellä. Olen itse saanut hääkutsun 1,5kk ennen häitä, ja sain tehdä aikamoisen työn, että sain sovitettua juhlat jo sovittuihin työvuoroihin ja menoihin. Killian taas ei saanut, joten osallistuin häihin yksin, mikä kyllä harmitti tosi paljon.

Mielestäni kutsut voi aivan hyvin postittaa ulkomailla asuville jo jopa 6kk etukäteen, ja muillekkin jo 3-4kk ennen hääpäivää, riippumatta siitä mihin vuodenaikaan häät ovat. Olen kuullut pohdittavan sitä, että mikäli kutsun laittaa liian ajoissa, ehtiikö se hukkua, tai unohtua. Unohtaisitko tosiaan itse läheisesi hääjuhlan, jos saisit kutsun jo hyvissä ajoin? En oikein ole päässyt tuon ajatuksen sisään. Itselleni ne läheisten hääjuhlat ovat olleet niin odotettuja ja jännittäviä hetkiä, että en uskoisi kykeneväni unohtamaan tapahtumaa, vaikka saisin kutsun vuoden etukäteen.

Hauskaa muuten, että nyt tätä pohtiessani tajusin, että vaikka kutsujen lähetyshommat eivät ole meille vielä ajankohtaisia, olisi niiden suunnittelu kuitenkin jo ehkä hyvä alkaa. Emme ole tehneet hääkutsujen eteen siis vielä mitään. Tämä onkin seuraava hääsuunnittelun askel, josta tulen varmasti päivittelemään tännekkin. 

Tämän viikon aikana toivoisin ehtiväni myös esittelemään täällä blogissa meidän huikean valokuvaajamme! Ensi viikolla ollaan menossa kaasojen kanssa Lahteen sovittelemaan hääpukuja Glamouriin sekä Josefiinaan. Ehkäpä ensi viikolla kerron jo sitten löytäneeni sen unelmien puvun? ;)

xo

8 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, ettei hääkutsujen lähettämistä kannata jättää parin kuukauden - tai varsinkaan kuukauden - päähän häistä. Varsinkin kesäviikonloppuisin ihmisillä on paljon menoja. Enkä todellakaan usko, että hääkutsu ehtisi vieraalta hukkua, jos hän saisi sen esim. neljä kuukautta ennen häitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä :) Ilmeisesti ne kutsujen mukana tulevat infolaput pääsevät monelta hukkumaan, kun kutsu lätkäistään esim jääkaapin oveen ja muut kirjekuoressa tulleet ekstrat jäävät johonkin pyörimään. Ajattelin että voisi olla ehkä järkevää tehdä sellainen hääinfo nettiin, josta ei pääse sitten tiedot katoamaan ;)

   Poista
 2. Samaa mieltä kyllä siitä, että kannattaa lähettää etenkin kesähäihin kutsut jo hyvissä ajoin! :)

  VastaaPoista
 3. Kesähäihin 4 kuukautta on riittävä. :) Toki on ihmisillä talvellakin menoa, eli jos häät on talvilomaviikkojen aikaan, niin myös silloin on hyvä lähettää kutsut hyvissä ajoin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä kutsut kannattaa lähettää hyvissä ajoin! Tosin mietin, että meilläkin varaa päivä -kortit ovat lähteneet kaikille vieraille, joten onko tarpeellista enää laittaa kutsuja niin montaa kuukautta etukäteen. Päivä on kuitenkin tiedossa, varmasti myös paikkakunta. Ehkä tässä tapauksessa se 6vk olisi riittävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Näin minäkin ajattelen. Ainut jos on varattu hotellikiintöitä tms ulkopaikkakuntalaisille vieraille, ja niistä ei ole mainittu save the datessa. Silloin ehkä olisi hyvä laittaa vähän aiemmin niin saavat majoituksen varattua :)

   Poista
 5. Meillä häät heinäkuussa ja on ajateltu tammi-helmikuussa lähettää kutsut. Ajoissa juurikin siitä syystä, että itse tykkäsin kun viime kesän hääkutsu saapui 5kk ennen, niin sai ilman kiirettä järjestää menot/lomat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Joko teillä on hääkutsut suunniteltuna? :)

   Poista