keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Hääkutsut kaksikielisiin häihin

Heips!

Mietityttääkö miten toteuttaa hääkutsut kaksikielisiin häihin? Meille tämä kysymys aiheutti jokusen harmaan hiuksen. Nyt olemme viimein keksineet kutsuongelmaan melko yksinkertaisen ja edullisenkin ratkaisun. Kutsujen teko on vielä muokkausvaiheessa, mutta tähän mennessä tämä idea on vaikuttanut toimivalta.

Päätimme käyttää samaa yritystä jossa painatimme std- kortit, sillä olimme niihin tosi tyytyväisiä. Surffasimme siis Vistaprintin sivuille, ja löysimme aika nopeasti mieleisen kutsupohjan. Muokkasimme samaa kutsupohjaa käyttäen kaksi eri tuotetta, eli englanninkieliset ja suomenkieliset kutsut. Tämä onnistui näppärästi. Vistaprintin kutsujen hinnat ovat mielestäni melko edullisia. Yksi- tai kaksiosaisten kutsujen hinnoilla ei ollut valtavan suurta eroa. Olisimmekin mieluummin ottaneet kaksiosaiset kutsut, sillä pidämme niitä käytännöllisempinä. Meitä miellyttävästä mallista ei valitettavasti ollut saatavilla kuin yksiosaisia kutsuja, joten laitoimme tällä kertaa estetiikan käytännöllisyyden edelle.


Esimerkkejä Vistaprintin mallipohjista.

Seuraava kysymys olikin sitten se, että miten ihmeessä saamme mahtumaan kaksipuoliseen pieneen korttiin kaiken häihin liittyvä infon? Vastaushan oli, että emme mitenkään. Etenkin ulkomaalta tuleville vieraille on syytä tarjota mahdollisimman paljon tietoa liittyen matkustukseen, majoitukseen, bussikyyteihin yms. Kutsuun olisi siis pakko sisällyttää lisäosia, joihin kootaan tietoa edellämainituista. Olisimme tilanneet kutsutilauksen yhteydessä Vistaprintiltä kutsukortin teeman mukaisia paperituotteita, mikäli niitä olisi ollut tarjolla. Valitettavasti Vistaprint tarjosi ainoastaan teeman mukaisia hiirimattoja ja käyntikortteja, joista ei meille juuri ollut apua. Killian ehdotti, että tulostamme monistuspaperille lisätiedot. Minä tyrmäsin kuitenkin ajatuksen, sillä en näe järkeä panostaa hienoihin kutsuihin, ja sitten tulostella sivuun monistuspaperille "kotikutoisia" lappusia. 

Tästä se ajatus sitten lähti. Perustetaan häänettisivut, ja ängetään sinne kaikki mahdollinen ja mahdoton info. Ja niinhän me tehtiin! Ensin delegoin tämän homman Killianille, joka perustikin meille sivun Wordpressiin. Yritin muokata sivuja monta kertaa, mutta menetin hermoni sivuston jäykkyyteen ja ulkoasujen rajattuun määrään. Googlettelin hieman häänettisivujen perustamisesta, ja löysin suosituksia the Knotin ilmaisesta hääsivugeneraattorista. Ajattelin sitten vain nopsasti "kokeilla" hääsivujen tekemistä kyseiselle sivustolle. Puolessa tunnissa olinkin saanut yllättäen aikaiseksi jo lähestulkoon valmiit sivut.


The Knot:issa voi valita monesta kivasta mallista.

Sivut pystyi tekemään vain yhdelle kielellä. Englanninkieliset hääsivut ovat tällä hetkellä melkein valmiit, ja suomenkieliset ajattelin tehdä samalla pohjalla. Niiden teon oletan sujuvan vieläkin vikkelemmänkin. Eihän meidän tarvitse kuin kopioida toiselta sivulta tekstit ja kääntää ne suomeksi. 

Suosittelen siis hääsivujen tekemistä mikäli häihiisi liittyy paljon informoitavaa. Plussana säästät rahaa, kun sinun ei tarvitse tilata/tulostaa kutsujen oheen lisäinfoja.


Pieni sneak a peek hääsivustostamme.10 kommenttia:

 1. Meillä sama projekti edessä! Kutsut siis, sillä yritetään mahduttaa kaikki info samaan pakettiin. Tosin huijataan ja lähetetään sähköpostilla infoa majoituksista ja lennoista yms :D Täytyykin alkaa mietiskellä kutsujuttuja hieman tarkemmin että saadaan ne lähtemään ajoissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootteko te miettiny hääsivuston tekemistä? :) Ei tarvi sitte edes huijata! ;)

   Poista
  2. Mietittiin kyllä mutta todettiin ettei itse ainakaan saatu kaveripariskuntien hääsivustoista oikein mitään irti, ja vanhemmat sukupolvetkaan tuskin oikein innostuisivat nettisivuista. Niinpä mennään ihan vaan paperi/sähköposti-infolla :)

   Poista
  3. Okei, ymmärrän. Ja pääasia että info menee perille :)

   Poista
 2. Hääsivut on kyllä tosi hyvä kanava hääinfolle. Itse olen ollut monissa häissä vieraana, joissa on ollut hääsivut usealla kielellä, ja niistä on ollut tosi helppo tarkistaa tarkemmat tiedot. Kutsujen välissä tulevat lippulappuset kun helposti häviävät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia vieraanki näkökulmasta että on toiminu ideana :) Onko ne hääsivut olleet siis sellaiset mistä pysty vieras valkkaa haluamansa kielen vai oliko vaan käännetty samalle sivustolle asiat monella kielellä? Miten tuon nyt mahollisimman hankalasti kysyis :D

   Poista
 3. Kauniit hääsivut, mutta tsekkaisin vielä oikeinkirjoituksen. Melkein jokaisessa kappaleessa oli jonkinlainen kielioppivirhe tai muu moka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia palautteesta, ja kiva että ulkoasu miellyttää! Harmi, että kielioppivirheet tai "muut mokat" häiritsivät sinua. Voisin aivan varmasti kiinnittää enemmän huomiota kieolioppiasioihin. Itse laitan kuitenkin sekä bloggauksessa että muiden blogeja lukiessa korkeampaan arvoon tekstin sisällön ja luettavuuden kuin kielen oikeellisuuden. Siten pilkkujen tarkistaminen jää vähemmälle... ;)

   Poista
 4. Hei,
  Kiinnostaisiko sinua osallistua Tampereen Häämessuille (4.-5.2.) ja pienimuotoiseen blogimiittiin?
  Messuthan ovat kaksipäiväiset mutta miitti olisi lauantaina ja treffattaisiin klo 12. Tähän sisältyy ilmainen sisäänpääsy. Miitti järjestettäisiin ensimmäistä kertaa Tampereella joten ollaan ihan alkutekijöissään, mutta olisi kiva päästä vaihtamaan ajatuksia muiden bloggareiden kanssa ja tutustua. Ehkä voisimme saada muutamia puhujiakin meille samalla kun kahvitellaan :) Goodiebagiakin yritän järjestää mutta sellainen ei toteudu jossei ole osallistujia ;)
  Olethan minuun pian yhteydessä hile89@gmail.com!
  T. Hile
  http://hullunahaihin.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hile! Kiitos viestistä! Vastailen sinulle sähköpostiisi... :)

   Poista