tiistai 3. tammikuuta 2017

Viimeinkin, rakastuin mä hääpukuun! + Hääpukuetsinnän 10 kultaista oivallusta

Nyt olen pihdannut tätä tietoa jo tarpeeksi kauan... Joulukuun puolivälissä tein häihin liittyvän ison päätöksen joka nielaisi ison haukun hääbudjetistamme. Tein jotain mitä en ikinä uskonut tekeväni. Tilasin nimittäin hääpuvun sitä koskaan näkemättä tai sovittamatta!Jos olet lueskellut blogiani jo tovin, ymmärrät tuskani hääpukuetsintöjen suhteen. Mitään haluamani kaltaista ei vain ollut saatavilla. En myöskään kyennyt ympäripuhumaan itseäni tyytymään pukuun, joka olisi vähän sinne päin. Tilasin siis puvun, josta olen nähnyt vain kuvia ja lyhyen videopätkän. Puvun pitäisi saapua toukokuussa. Sen on oltava hyvä, sillä paitsi, että olen sitoutunut ostamaan puvun, ei minulla olisi 2 kuukautta ennen häitä aikaa tilata uutta. Olen kuitenkin aika levollisin mielin, sillä puvunostoon päätyminen on ollut noin vuoden mittainen taival, jonka varrella olen oppinut yhtä sun toista. 

Tähän pisteeseeen päästäkseni olen siis tehnyt muutaman oivalluksen, joita ilman en olisi voinut sitoutua tekemääni melko umpimähkäiseen ostopäätökseen.

10 kultaista oivallustani hääpuvun etsinnästä:

1. Pinterest on oikeasti hyödyllinen. Kokoa kuvia. Pukujen hinnoilla tai suunnittelijoilla ei ole väliä. Merkitse kaikki puvut jotka miellyttävät silmääsi. Käy sitten kansiosi läpi: Löydätkö sieltä jotain punaista lankaa? Malli, väri, materiaali? Mikä vain mistä voit lähteä liikkeelle.  

2. Googlettelu ja taustatyö kannattaa. Tutkaile eri hääpukusuunnittelijoiden sivuja ja mallistoja. Jos jonkin suunnittelijan puvut kolahtavat, selvittele osuvatko ne budjettiisi. Suuntaa hääpukuliikkeeseen jolla on kyseisen suunnittelijan pukuja valikoimissa.

3. Käytettyjen pukujen markkinat ovat suuret ja pukuja tulee myyntiin usein. Tutki säännöllisesti käytettyjen pukujen kanavia (Facebook hääkirppikset, häätori.fi, tori.fi yms.)

4. Saattaa auttaa, jos pohdit adjektiiveja, joita käyttäisit kuvaamaan haluttua hääpäivän tyyliäsi. Haluatko näyttää romanttiselta? Hauskalta? Leikkisältä? Enkelimäiseltä? Seksikkäältä? Kun katselet pukuja, mieti, sopiiko puku luomaasi visioon itsestäsi hääpäivänä. 

5. Mieltymyksesi ja visiosi on hyvä pitää ohjenuorana, mutta kokeile rohkeasti mahdollisimman erilaisia malleja ja tyylejä. Ole avoin muuttamaan mieltäsi. 

6.  Ystävien apu on korvaamatonta, mutta muista kuunnella sydäntäsi. Vaikka kaikki muut sanoisivat sinun näyttävän hyvältä jossakin, tärkeintä on miltä sinusta puvussa tuntuu. Kukaan muu ei tule käyttämään sitä kuin sinä.

7. Vartalotyyppisi tietäminen auttaa. Esim tältä sivulta löytyy vartalotyyppikartta, ja vartalotyyppilaskuri.   Netti on pullollaan hyviä artikkeleja ja testejä siitä, mitä vartalotyyppiä tietty hääpukusiluetti imartelee. Nämä ovat toki vain ohjenuoria, mikään testi tai laskuri ei voi tietää missä tunnet olosi kauniiksi.
8. Jos joku siluetti ei käy sinulle, se ei tarkoita, että sinä, ja sinun vartalosi on epäsopiva pukuun, vaan puku on epäsopiva sinulle. (Itse kävin läpi pienimuotoisen luopumiskriisisin pukumallista, jonka luulin haluavani, mutta joka ei vaan yllättäen näyttänytkään päälläni samalta kuin 180 senttisillä malleilla).

9. Muista, että hääpukuliikkeet voivat yleensä pitää mallistossaan vain murto-osan jälleenmyymiensä suunnittelijoiden puvuista. Jos liikkeestä ei löydy pukua, voivat useimmat liikkeet tilata jälleenmyymiensä suunnittelijoiden mallistosta minkä tahansa puvun sinulle. Eri liikkeillä on eri käytännöt niin sanotusta ostopakosta. Useat liikkeet tarjoavat mahdollisuuden valita toisen puvun myymälän valikoimasta, mikäli tilaamasi puku ei ole mitä odotit. Kysy käytännöstä etukäteen.

10. Jos olet kovin vaativa, saattaa sinulle käydä kuten minulle, ja päädyt tilaamaan puvun jota et ole koskaan kokeillut. Saatat janota esimakua puvusta lievittämään odotusahdistusta. Tässä tapauksessa, älä tyydy hääpukusuunnittelijan kotisivuun tai googlen kuvahakuun. Instagramista, facebookista ja jopa youtube:sta voit löytää merkin ja mallin nimellä kuvia/videoita joita et muualta löydä. 

Ja viimeisenä bonusoivalluksena: 

Uskalla ottaa riskejä. 

PS. Bonusoivallusta en ole vielä todistanut toimivaksi. Vasta toukokuussa näen, kannattiko riski ;) 


3 kommenttia:

 1. Vau, hyvä lista! Etenkin kohta 6! :) Itselläni puku vielä jonkun vaatehuoneessa, hääputiikin rekillä tai ulkomailla odottamassa postitusta. Uskalla ottaa riskejä on myös aika hyvä. Tästähän tuli ihan motivaatiota tilata yksi unelmapuku, jonka laadusta en ole varma. Toisaalta niin edullinen, että ehkä riski kannattaa. :) Ihana blogi sinulla!

  Mun blogissa muuten arvonta, jossa voi voittaa liput häämessuille! <3 https://bohohaablogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hyvä lista!
  Jospa tilattu puku olisi the dress, ja siten riskinotto kannattava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sen tilatun puvun täytyy olla the dress tai kaikki tää hössötys ja etsintä on ollu ihan turhaa 😂

   Poista