keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Monta rautaa tulessa

Mihin tämä aika on kadonnut. On vaikea uskoa, että häihin on alle puoli vuotta aikaa! 171 päivää aivan tarkalleen ottaen. Meillä on hääjärjestelyt aika hyvällä mallilla, kuten to do - listastani huomata saattaa. 

Häitä järjestettäessä olisi ehkä fiksua keskittyä yhteen asiaan kerrallaan jotta asia tulisi varmasti hoidettua. Sitten voisi siirtyä seuraavan asian hoitoon.  Olen kuitenkin luonteeltani hieman päättämätön ja lievästi häsäävä taivaanrannan maalari. Olen todella hyvä aloittamaan projekteja, mutta niiden päätökseen saattaminen saattaa toisinaan viedä "hieman" aikaa. Tästä johtuen minulla on koko järjestelyiden ajan ollut jatkuvasti monta rautaa tulessa. Näin on tälläkin hetkellä.

Tällä hetkellä järjestelemme seuraavia häihin liittyviä asioita:

KUTSUT

Kutsut saapuivat postissa pari viikkoa sitten, ja olimme niiden laatuun sekä toimituksen nopeuteen todella tyytyväisiä. Huomasimme kuitenkin tehneemme englanninkielisissä kutsuissa pari hölmöä tekstin keskitykseen liittyvää virhettä. Laitoin Vistaprintille asiasta viestiä, ja he lähettivät meille uuden satsin täysin ilmaiseksi vaikka virhe oli ollut meidän. Aivan mahtavaa asiakaspalvelua! Laitan tähän vain sneak-a-peak-kuvia kutsuista, koska emme ole vielä postittaneet viitä vieraille.Olimme viime viikon Irlannissa Killianin perheen luona. Jätimme englanninkieliset kutsut sinne, sillä Killianin äiti lupasi hoitaa ne perille. Osan hän vie vieraille henkilökohtaisesti, ja loput hän postittaa Irlantiin, Englantiin ja Australiaan. Laitoimme RSVP- päivän, eli viimeisen ilmoittautumispäivän hyvin aikaiseksi, eli 1.4.2017. Kolme kuukautta ennen häitä vaikutti itsestäni hieman liian aikaiselta ajankohdalta ilmoitella osallistumisesta. Killianin perhe kuitenkin vakuutti, että ihmiset kyllä tietävät hyvissä ajoin, että aikovatko he matkustaa häihin vai eivät. Näin etenkin, kun Save the Date- kortit on lähetetty jo aikaa sitten.Kutsut ovat nyt odottaneet viikon verran tulevan anopin pöytälaatikossa sitä, että saisimme viimeiseltyä hääsivuston yleisilmeen ja tarkastettua kieliopin ja mahdolliset kirjoitusvirheet. Olen flunssan kourissa kotona, joten tänään aion saada sivuston siihen kuntoon, että voimme näyttää kutsujen postitukselle vihreää valoa. Suomenkieliset kutsut lähetämme varmaankin maaliskuun loppupuolella. 

PAPERIHOMMAT

Hankimme Irlannin reissulla Killianin perhepapilta kastetodistuksen sekä todistuksen katoliseen kirkkoon kuulumisesta. Todistusta naimattomuudesta emme vielä pyytäneet, sillä ymmärtääksemme sen täytyy olla päivätty max 4 kk ennen hääpäivää. Killianin vanhemmat lupasivat hankkia tämän paikallisesta toimistosta, ja lähettää tämän perästä huhtikuussa. 1,5kk päästä selviää riittävätkö hankkimamme dokumentit, kun marssimme niiden kanssa seurakuntien talolle täyttämään hakemusta esteettömyystodistusta varten.

SULHASEN PUKU

Meillä oli aikomuksena ostaa Killianille puku Irlannin reissulta. Hän kokeilikin varmaan 6 eri pukukokonaisuutta. Sitä ihan täydellistä ei kuitenkaan löytynyt, vaikkakin aika lähelle päästiin. Nyt hänellä on kuitenkin hyvin selkeä ajatus siitä, että mitä hän haluaa, ja mikä hänelle sopii. Aiomme käydä katselemassa pukuja Tampereella ja Helsingissä mahdollisimman pian. Pukuasia on tuottanut päänvaivaa, sillä olisimme halunneet yhteensopivat puvut Killianille ja hänen bestmanille ja sulhasmiehilleen. Tämä on vain melko hankala toteuttaa, sillä miehet asuvat eri maissa. Vuokraus olisi toki yksi vaihtoehto, mutta Killian haluaisi kuitenkin ostaa puvun, sillä häneltä ei sellaista vielä löydy. Katsotaan miten ongelma ratkaistaan. Pääasia nyt kuitenkin on se, että sulhanen löytäisi asun jossa hänen olisi mukava olla hääpäivänä. 

KAASOJEN MEKOT

Ne nudenväriset bling bling - kaasojen saapuivat jokin aika sitten. Mekot eivät valitettavasti aivan lunastaneet odotuksia. Laatu jätti toivomisen varaa, ja värin sopivuuskin oli vähän niin ja näin.Asosta voin kyllä muutoin suositella. Toimitus ja palauttaminen olivat ilmaisia ja helppoja. Tytöt pistivätkin jo uudet satsit mekkoja tilaukseen. Olen antanut heille melko vapaat kädet tähän mekkoetsintään, sillä he varmasti itse tietävät parhaiten, mikä heille sopii. Minulle on pääasia, että mekot miellyttävät silmää, sopivat jotenkin yhteen, peittävät kriittiset paikat, ja mikä tärkeintä, saavat tytöt tuntemaan itsensä kauniiksi.

DRINKKIBAARI

Olen aina haaveillut siitä, että häissä olisi tarjolla ihania, raikkaita ja eksoottisia drinkkejä. Drinkit ovat sellainen luksusjuttu, mitä itse nautiskelen vain aurinkolomilla tai hyvänä palkkapäivänä. 


En ole kuitenkaan koskaan ajatellut drinkkibaarin olevan budjettimielessä realistinen mahdollisuus häihimme. Asiaa selviteltyäni olen kuitenkin huomannut, että baarin ei välttämättä tarvitse olla niin suuri rahareikä kun olin kuvitellut sen olevan. Juhlapaikkamme soveltuu täydellisesti drinkkibaarin toteuttamiseen, sillä siellä on baaritiski, ja sinne sopii tuoda omat alkoholit. Katsotaan miten tämän haaveen toteuttaminen onnistuu, pidän teidät ajan tasalla. 

JUHLAPAIKAN KORISTELU

Juhlapaikan koristelusuunnitelman tekeminen on minulla sellainen ikuisuusprojekti, että se tuskin tulee päätökseen ennen hääpäivän aamua :D Olen todella visuaalinen ihminen, ja koristeluilla on itselleni suuri merkitys. Meillä on teema, värimaailma, ja suuri osa koristeista on ostettu tai askarreltu. Tällä hetkellä hankintalistalta löytyvistä koristeista etsinnässä ovat tummansiniset pöytäliinat (/lakanat), pöytänumerot, tylliä tai muuta kangasta ulkoportin verhoiluun ja silkkikukkia tai köynnöstä auton koristeluun. 

Tekemistä siis riittää. Tämän kaiken keskellä yritämme myös etsiä uutta omaa kotia. Ei käy aika pitkäksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti