lauantai 4. helmikuuta 2017

Mistä hääauto tai muu menopeli?

Mahtavaa lauantaita, minullapa alkoi tänään viikon loma... :)

Yksi iso häähomma on jälleen hoidettu, sillä me varasimme hääauton! Killian löysi meille aivan täydellisen vaihtoehdon Kangasalan Mobilian automuseosta. Auto oli vapaana hääpäivälle ja hintakaan ei päätä huimannut. Käytiin katsomassa autoa paikan päällä, ja pistettiin ihanuus samantien varaukseen.

Mobiliassa on kaksi vuokrakäytössä olevaa vintage-autoa, joita ajamaan eri tarvitse erikseen palkata kuskia. Meitä valikoiman pienuus ei haitannut, sillä satuimme pitämään molemmista. Päätös oli vaikea, mutta päädyimme Killianin ensimmäisenä bongaamaan valintaan. Olen nyt todella tylsä, ja pidän valitsemamme hääauton vielä salaisuutena. Sen verran voin paljastaa, että se on 1960- luvulta, ja se on ihan pirun söpö! 

Vaikka Killian hoiti meillä tämän auton hankinnan, tein myös itse pientä taustatyötä hääauton tai muun häämenopelin etsinnästä. Ensin kannattaa tietysti koluta läpi ystävät, sukulaiset, tutut, tutun tutut ja kumminkaimat ;) Jos ei mieleistä kyytiä sitä kautta löydy, vaihtoehtoja löytyy kyllä!


Mistä lähteä liikkeelle, jos haussa on...


Uusi luksusauto 


Autovuokraamot - Useat autovuokraamot vuokraavat perinteisen autovalikoiman lisäksi erikois- ja urheiluautoja. Luksusautoja vuokraavat ainakin Sixt, Avis ja AutoEurope


Sixt vuokraa esimerkiksi Maybach S-sarjan Mersua josta löytyy mm tunnelmavalaistus ja hierovat penkit. (Kuva Sixtin sivuilta.)

Limusiinivuokraamot - Suomessa on yllättävän monta yritystä, jotka vuokraavat vain ja ainoastaan limusiineja. Esimerkiksi Tampereen Limusiini, Villa Maria ja Limusiinit.com.

Kuvassa Tampereen Limusiinin vuokraama Lincoln Town Car sisältä. (Kuva heidän sivuiltaan.)

Erikoisautovuokraamot - Esimerkiksi Fast Motors. Toimipisteet Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Tietyt autot on vuokrattava kuljettajan kanssa.


Fast Motorsin valikoimaa. 


Uusi luksusauto kuljettajineen 


Edustusautokuljetukset - Pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Cabing ja Mr Taxi.


Vintageauto


Automuseot - Pirkanmaalla esimerkiksi Mobilia. Kuljettajan saa tarvittaessa lisämaksua vastaan.


Vintageauto kuljettajineen 


Vintageautokuljetukset - Esim ACME Limo Service.

Automuseot - Mobilia vuokraa muutamaa autoa vain kuljettajan kanssa. Tarjolla on esimerkiksi Presidentti Kekkosen vanha Cadillac.

Autotapahtumat - Pirkanmaalaisille hääpareille suosittelisin pyörähtämään Särkänniemen edustalla olevassa Mustanlahden Satamassa kesä-aikaan. Siellä nimittäin järjestetään museo- ja muskeliautojen kokoontumistapahtuma kesäisin kerran viikossa. Viime kesänä autoharrastelijat kokoontuivat keskiviikkoiltaisin. Luulisin, että moni autoharrastaja lähtisi mieluusti kuskiksi autollaan kesälauantaina pientä korvausta ja bensakuluja vastaan. 


Miltäs kuulostaisi Urho Kaleva Kekkosen edustusautona käyttämä Cadillac? (Kuva Mobilian sivuilta.)


Kuljetusta vesireitille


Tilausliikennepalvelut vesiteitse - Pääkaupunkiseudulla esim Cardinal Marine tai Suomen Saaristokuljetus. Tampereen seudulla venetaksipalvelua tarjoaa esim Brandline , Windecs ja Venetaksi.

Venetaksi.com:ilta voit vuokrata myös soutuveneen! (Kuva heidän sivuiltaan.)


Hurjapäiden hääkuljetusta


Helikopterikuljetus - Pääkaupunkiseudulla helikopterilla lennättää esim Rotorway.


Vanhanajan romantikkaa


Hevoskuljetus - Kylämäen Hevostila tarjoaa hevoskuljetusta Etelä-Suomessa. 

Kiireetön hevoskyyti olisi varmasti mieleenpainuva kokemus. (Kuva Kylämäen Hevostilan sivuilta.)


Melkeinpä mitä vaan?


Ehkä ette vielä tiedä mitä haluatte, mutta haluatte nähdä mahdollisimman hyvän valikoiman hääautoja ja muita menopelejä? 

Juhlakyyti- verkkosivuilta löytyy kattava valikoima juhlakyytejä.Juhlakyyti.com:in kautta löytyi jopa kuumailmapallokyytiä tarjoava yritys!

Tori.fi:stä näytti löytyvän "hääauto" tai "juhla-auto"- hauilla hyviä vaihtoehtoja ympäri Suomen.

Facebook on tässäkin etsinnässä hyödyllinen. Autoharrastajien ryhmistä kannattaa kysellä. Lisäksi fb:n hausta sanoilla "hääauto", "juhlakyyti", "juhlakuljetus" löytyy muutamia yksityisten vuokraamia vintage-autoja.

Tsemppiä etsintöihin!


5 kommenttia:

 1. Moikka!
  Kiitos huipusta blogista!

  Meillä häät on vasta kesällä 2018. Huomasin, että meillä on sama hääpaikka kun teillä, joten nyt seuraan entistä kiinnostuneemmin teidän hääjärjestelyjä! :)

  Me ei olla päästy tutustumaan Rustholliin sisätiloihin vielä lainkaan, joten jännittää vähän, että mitä ollaan vuokraamassa, mutta ilmeisesti teidän kokeman mukaan paikka on kiva sisältäkin! :)

  Tsemppiä viimeiselle vuosipuolikkaalle ennen h-hetkeä!

  Terv. Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Iida, Rustholli-toveri! ;) Milloin ootte menossa katsomaan sisätiloja? Kyllä ne on siistit sisältäkin, ainut on se vähän ällönsininen väri mitä on tykätty laittaa jokapaikkaan, mikä ei ole kaikista mieluisin :D Mutta kyllä siitä hyvän koristelemalla saa! Ja ne järvinäkymäthän on aivan mielettömät :)

   Poista
  2. En tiedä vielä, koska pääsemme katsomaan sisältä paikkaa, koska asumme toistaiseksi vielä Oulussa! Kävimme kurkkimassa ikkunoista kyllä... :D

   Se ihana järvi oli juuri se syy, miksi haluttiin kuitenkin se vuokrata! Ja kun terassia on sekä katettuna että ilman, ja ulkoilmasta voi siis nauttia vaikka sataisikin! :)

   Poista
 2. Wow what a beautiful image of cars .Lovely and awesome.Love it.

  VastaaPoista