sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Hääpäivän laittautuminen - Osa 1/2: Kampaajan esittely

Huomasin,  että en ole kirjoittanut lainkaan siitä, että missä tulen laittautumaan hääpäivänä vaikka kampaaja ja meikkaaja on varattu jo aikaa sitten. Sekä meikkaajan että kampaajan valinta ei ollut helppoa, sillä minulla ei ole luottohenkilöitä, joilla olisin aiemmin säännöllisesti käynyt. Mikä erotti valitsemani kampaajan ja meikkaajan muista, oli heidän kattava kuvagalleriansa aiemmin tehdyistä töistä ja arvosteluiden perusteella välittyvä korkea asiakastyytyväisyys. Olen erittäin tyytyväinen valintoihini ja luottavainen siihen, että olen hääpäivänä hyvissä käsissä.

Alunperin olin ajatellut, että ottaisin kampauksen ja meikin samasta paikasta ja koko kaasoporukka olisi mukana. Kaasoni aikovat kuitenkin tehdä itse kampaukset ja meikkinsä, joten ajatus siitä, että istuisin koko hääaamun yksikseni kammattavana ja meikattavana ei sitten kuulostanut erityisen mukavalta. Kun päädyimme varaamaan isomman hotellihuoneen hääyön lisäksi edeltäväksi yöksi minulle, oli valinta helppo. Käyn aamulla hääkampauksessa itsekseni ja palaan hotellille jonne kaasot sitten saapuvat laittautumaan.  Näin saan nauttia tyttöjen kanssa skumppaa ja aamupalaa samalla kun he tekevät omat kampaukset ja meikkinsä ja meikkaaja laittaa minun kasvoni hääkuosiin. 

Minulla on aika selkeät sävelet sen suhteen, että mitä hääkampaukseltani haluan. Olen myös kerännyt melkoisen Pinterest-taulun mieleisistä hääkampauksista. Suosikkikuvani olen luvannut lähettää kampaajalleni hyvissä ajoin ennen häitä, jotta olemme sitten jo koekampaushetkellä samalla aaltopituudella. 

Tämä on hääpäivän laittautumista koskevan kirjoituksen osa 1/2, jossa esittelen hääkampaukseni tekijän ja seuraavassa osassa häämeikkini taiteilijan.

 

Koreus

-Design for your hair-Koreuden perusti vuonna 2014 hiusmuotoilija / meikkaaja Maarit Koistinen. Kampaamon kotisivuilla kerrotaan näin:

   Liike on perustajansa suuren unelman toteutuminen ja oman tarinansa alku, joka täyttyy intohimosta alaan. Kampaamo pitää sisällään henkilökunnan joka inspiroituu ympärillä olevasta kauneudesta, ihmisistä ja huomiota herättävistä tyyleistä. Olemme valmiina luomaan uutta, ideoimaan ja kääntämään katseita. Koreus haluaa palvella asiakasta henkilökohtaisesti, sillä jokaisella on oma persoonallinen tyylinsä – me haluamme korostaa sen koreutta.


Kuva: Koreus fb

Koreus sijaitsee Kyttälänkadulla lähellä Pikku Kakkosen leikkipuistoa. Koreudessa tehdään kampauksien lisäksi ammattitaitoisesti myös meikkejä. Heillä on saatavilla hääpäivän paketteja sekä morsiamelle että sulhaselle. Morsiamen paketti sisältää kampauksen ja meikin, ja sulhasen paketti hiusten pesun ja föönauksen sekä kasvojen kevyen puuteroinnin. Pakettien ottaminen molemmille sopisi esimerkiksi hääparille, joka haluaa valmistautua yhdessä suureen päiväänsä.  

Koreudella on aika kova maine, ja esimerkiksi Facebook-arvostelujen saldo 5/5  kertoo omaa kieltänsä kampaamon laadukkuudesta. Hääkampaukseni taiteilee hääpäivänä Koreuden perustaja/omistaja Maarit. Yksi kaasoistani kävi Maaritilla hääkampauksessa 2 vuotta sitten, ja hän oli todella tyytyväinen työn jälkeen ja saamaansa asiantuntevaan ja huomioon ottavaan palveluun. 

Maarit Koistinen. Kuva: Koreus fb.Kysyin Maaritilta 5 kysymystä 
liittyen hänen ammattiinsa ja hääkampauksiin.

 
1. Miksi halusit kampaajaksi?


   Olen yrittäjäperheestä, ja näinollen olen aina tiennyt haluavani yrittäjäksi. Se, miksi halusin juuri kampaajaksi tulee halusta tehdä töitä käsin, käyttää luovuutta ja saada nähdä käsieni jäljen jokaikinen päivä. Plussaa työssä on asiakkaiden kanssa työskentely ja työn monipuolisuus.2. Mikä hääkampauksien teossa on parasta? 

   Luovuus. On hienoa saada huomata mitä kaikkea hiuksista saa rakennettua. On myös suuri kunnia saada olla mukana ihmisten yhdessä elämän tärkeimmistä päivistä. 3. Kannattaako ottaa koekampaus?

   Ehdottomasti kyllä. Kampaajan näkökulmasta on tärkeää päästä käsittelemään morsiamen hiusta ennen varsinaista päivää, sillä monesti morsian saattaa istua ensimmäistä kertaa kyseisen kampaajan penkissä, eikä näin ollen kampaajalla ole tuntumaa morsiamen hiuksista. Kaikki hiukset käyttäytyvät erilailla. Koekampausta tehdessä myös huomataan, kaipaako kampaus esimerkiksi lisähiusta tai leikkausta. Itse tykkään myös työstää kampausta mielessäni koekampauksen jälkeen, sillä näin kampauksesta saadaan poistettua pienetkin epäkohdat. Myös morsiamen näkökulmasta on hyvä nähdä miltä kokonaisuus näyttää ja vastaako se aiempia ajatuksia. Koekampauksen jälkeen pystytään kuitenkin vielä muuttamaan suunnitelmaa.

Kuvan kaunis meikki myös Maaritin käsialaa.

4. Kumpi kannattaa tehdä ensin, kampaus vai meikki? 

   Mielestäni sillä ei ole niin paljon väliä. Me Koreudessa teemme monesti hääkampauksen ensin ja sen jälkeen häämeikin. Tykkään vielä meikin jälkeen käydä kampausta läpi, ja katsoa onko joka suortuva niin kuin pitääkin. Moni morsian myös ajattelee meikin pysyvyyttä ja tästä syystä moni tahtoo meikin viimeisenä. Toki meikkaajat ovat ammattilaisia ja meikki pysyy varmasti hyvänä vaikka sen tekisi ensimmäisenäkin. 
5. Mitä neuvoja antaisit morsiamelle, joka pohtii millaisen hääkampauksen hän haluaa?

   Kuvia kannattaa katsoa paljon, ja mielessä kannattaa pitää kokonaisuus. Miltä kampaus näyttää hääpuvun kanssa? Haluaako morsian hunnun? Entä kukkia tai hiuskoruja hiuksiin? Kampausta ajatellessa kannattaa miettiä myös hiusten väriä. Esimerkiksi vaaleiden hiusvärien sopivuus valkoisen hiuspuvun kanssa: että hius ei näyttäisi esimerkiksi liian lämpöiseltä. Tai sopiiko kampaukseen paremmin yksivärinen tumma, vai tumma jossa on raitoja. Jos morsian tahtoo sileän nutturan, sopii kampaukseen tumma kiiltävä yksivärinen hiusväri, mutta kiharanutturaan tai lettikampaukseen raita taas tuo ihanasti tummasta husväristä kiharan / letin muodon esiin ja tekee kampauksesta runsaan näköisen. 
Kuvien kampaukset: Koreus, Maarit Koistinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti