tiistai 4. huhtikuuta 2017

Hääpäivän laittautuminen - Osa 2/2: Meikkaajan esittely

Kirjoittelin viikonloppuna hääkampauksen tekijästä, ja nyt haluaisin esitellä henkilön, jonka valitsin taiteilemaan hääpäivänä meikkini. Meikki on mielestäni yksi merkittävimpiä asioita hääpäivän lookissa ja meikkaajan valinta täytyy tehdä huolella. Itse koin tärkeänä meikkaajan valinnassa sen, että koen olevani tyylillisesti hänen kanssaan tietyllä tavalla samalla aaltopituudella ja siten voin luottaa hänen esteettiseen silmäänsä. Mutta miten ihmeessä voin varmistua siitä, että tulen näyttämään täydessä juhlameikissä itseltäni, mutta kuitenkin parhaalta mahdolliselta sellaiselta? 

Kaikilla meillä on omat tapamme korostaa ja korjata meikillä kasvojen eri piirteitä niin, että itse koemme näyttävämme parhaimmiltamme. Ulkopuolinen saattaa nähdä ulkonäkömme hyvin eri tavalla kuin itse itsemme näemme. Mielestäni avoin keskustelu on tärkeää häämeikin luomisprosessissa. En voi olettaa, että meikkaaja osaa lukea tyylini ja ajatukseni, vaan aion kertoa hänelle kohdista joihin olen erityisen tyytyväinen (joita toivoisin korostettavan), ja kohdista joista olen hieman epävarma (jota toivoisin häivytettävän). Parhaimmillaan taitava meikkaaja osaa kuitenkin asiakkaassaan korostaa asioita, joita hän ei välttämättä itse näe ns korostamisen arvoisina. Yleisesti ottaen häämeikin haasteena on mielestäni se, että miten siinä pääsee sellaiseen lopputulokseen, että meikki mukailee morsiamen omaa tyyliä ja edestuo hänen luonnollista kauneutta, mutta on silti riittävän spesiaali saadakseen hänet tuntemaan itsensä asteen verran erityisemmäksi tärkeänä päivänä.

Minä olen käynyt ainoastaan kerran elämässäni meikattavana ja kyseinen kokemus ei ollut järin positiivinen. Meikkia kasattiin niin iholle niin paljolti, että se lähti murenemaan jo ennen kuin pääsin salongista ulos. Samoin luomivärit oli pohjustettu huonosti, ja tunti meikkauksen jälkeen silmänalusiani koristi kauniit mustat renkaat. Tämän kokemuksen myötä mietiskelin pitkään, että tekisinkö itse hääpäivän meikkini.  Tulin kuitenkin onneksi järkiini tämän suhteen! Hääaamuna on varmasti niin paljon jännitystä ilmoilla muutoinkin, että en näe järkeä lisätä ekstrapainetta itsetehdyn meikin onnistumisesta. Minulle oli siis erityisen tärkeää löytää meikkaaja, jonka ammattitaitoon voisin hääpäivänä luottaa. Onnekseni löysin sellaisen! Tottakai minua jännittää mennä meikattavaksi henkilölle, jonka käsiin en ole kasvojeni kaunistamista koskaan antanut. Uskon kuitenkin, että koemeikin jälkeen jännitys jo helpottaa... :)


Vilja Vuolle 


Vilja Vuolle on meikkitaiteilija, yrittäjä ja bloggaaja. Hän pyörittää tällä hetkellä kahta kauneusalan liikettä ja löytää vielä aikaa morsianten kaunistamiseen kesäaikaan. Vilja on käynyt monet kurssit ja koulutukset, joista viimeisimpänä hän osallistui Kim Kardashianin meikkitaiteilijan Masterclassille Lontoossa. 


Kuva: Anniina Keskitalo 

Itse muistin Viljan Ripsibarilta, jossa kävin pari vuotta sitten ripsihuollossa. Meikissä en ole Viljalla koskaan käynyt, mutta olen lukenut hänestä paljon kehuja. Myös kuvat Viljan tekemistä upeista meikeistä puhuvat puolestaan. Vilja tekee häämeikit pääosin Kauppakadulla sijaitsevalla Ripsibarilla, mutta muuallakin sovittaessa. Me olemme sopineet, että hän tulee tekemään meikkini hotellille. Kirjoittelinkin jo siitä, että kaasoni laittautuvat myös hotellilla kanssani, joten vilskettä tulee olemaan! Vilja vaikuttaisi kuitenkin olevan ihanan rempseä nainen, ja uskon hänen hoitavan meikkauksen ilolla ja ammattitaidolla myös äänekkään naisporukkamme keskellä.

Kysyin Viljalta 5 kysymystä liittyen hänen ammattiinsa sekä häämeikkiin. Osa vastauksista on Viljan blogista, sillä hän on koonnut kivan tietopaketin usein kysytyistä kysymyksistä liittyen häämeikkiin blogiinsa Fabulous Finland


1. Miksi halusit meikkitaiteilijaksi?

Oikeastaan vähän niin kuin ajauduin meikkaajaksi, kun nuoresta asti tykkäsin meikkaamisesta, ja aina harjoittelin kavereille meikkien tekemistä, ja otin niille aina uudet profiilikuvat facebookkiin. ( :D ) Tykkään myös paljon kuvaamisesta, ja sitten joskus lukiossa tein kaikkia hienoja kakkuja ja pidin kakkublogia. Sitten innostuin pitämään meikkiblogia, mikä oli lähinnä sellainen paikka, mihin vaan iskin kuvat, ja jaioin linkin facebookissa kavereille. Se oli tosi hauskaa ja pystyi seuraamaan omaa kehitystään. Sitten aloitin opinnot Jyväskylässä Tiimiakatemialla, missä tapasin nykyiset yhtiökumppanini, ja aloin heidän kanssaan puuhastelemaan meikki- ja kauneusjuttuja. Jossain kohtaa julkaisin meikkitaiteilija-facebooksivut, ja sitten alkoi tulemaan kysymyksiä ja varauksia jo morsiamilta. 2. Mikä häämeikkien teossa on sinusta parasta?

Heti ensimmäisenä kesänä kun tein häämeikkejä, niin tajusin, että tää on kyllä mun juttu ihan täysillä! Hääaamuissa on aina jotain sitä maagisuutta, jännittävää odotusta ja innostusta, ja minusta on ihana olla osa sitä. Se fiilis, mikä miulle tulee kun näen, että asiakas kattoo peiliin sellaisella ilmeellä, että "Wau! Mä näytän upealta" on mahtava. Se, että saan olla osa sitä, että asiakas tuntee olonsa upeeksi hääpäivänä, on nimenomaan parasta häämeikkien teossa.3. Kannattaako ottaa koemeikki?

Koemeikki on todella tärkeä, jotta tiedät jo etukäteen että tulet olemaan tyytyväinen meikkiin ja että olette samoilla linjoilla meikkaajan kanssa. Koemeikin aikana voitte avoimesti keskustella meikkaajan kanssa mikä näyttää hyvältä ja mitä kohtaa haluaisit muuttaa. Koemeikin kanssa on myös hyvä katsella itseään vielä kotona eri valoissa. Hääpäivänä meikkiin voi tehdä vielä muutoksia! Tärkeintä on se, että olet itse tyytyväinen meikkiin.4. Kumpi kannattaa tehdä ensin, meikki vai kampaus? 

Vastaus riippuu pitkälti siitä, onko kampauksessasi kasvoille tulevia suortuvia jotka voisivat olla pahasti tiellä meikin teossa. Kun kampausta tehdään, saa myös kasvojen iho osansa hiuslakasta. Jos meikkiä ei ole vielä tehty, voi hiuslakan pyyhkäistä/pestä pois ja aloittaa meikkaus ”puhtaalta pöydältä”. Kummassakin siis omat haasteensa ja helppoutensa. 5. Mitä neuvoja antaisit morsiamelle, joka pohtii millaisen häämeikin hän haluaa? 

Kannattaa tutkia netistä kuvia, katsoa vaikka julkkisten lookkeja, joilla on samanvärinen tukka ja silmät kun siulla. Heidän red carpet- kuvista voit nähdä mikä toimii. Kun sitten etsit meikkaajaa, niin pyydä hänen portfoliotaan, jotta näet, että iskeekö sen lookit sun fiilikseen. Koemeikkiin mentäessä olisi hyvä ottaa mukaan muutamia fiiliskuvia, puvun (ja korujen) kuvat, ja sitten vain yhdessä meikkaajan kanssa suunnitella ja kokeilla!Kuvien meikit / muodonmuutokset: Vilja Vuolle 

9 kommenttia:

 1. Hyvä valinta! Mulla on kanssa takana yksi kauhukokemus takana mutta uskon että Viljan käsiin voi mennä ihan luottavaisin mielin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Mutta joo, kyllä minäkin näin uskon! :)

   Poista
 2. Ihanalta vaikuttaa niin kampaaja- kuin meikkaajavalinta! :) Uteliaana kysäisen, että miten päädyit kuitenkin ottamaan kampauksen ja meikin eri paikoista? Jos alunperin oli ideana ottaa samasta paikasta ja kampaamossakin meikki olisi onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! :) Kirjoittelinkin tästä asiasta tuossa Kampaajan valinta- kirjoituksessa :) Eli ei sen kummallisempi syy, kuin se, että haluan viettää kaasojen kanssa hääaamuna mahdollisimman paljon aikaa! He tekevät itse meikkinsä ja hiuksensa, eikä olisi ollut järkevä raahata heitä mukaan kampaajalle tuntikausiksi, joten periaatteessa olisin istunut siellä yksin hääaamun kammattavana ja meikattavana. Minulla on käytössä iso hotellihuone jonne kaikki mahdumme laittautumaan. Oli siis järkevintä, että käyn kampauksessa yksin, ja sitten suuntaan hotellille, jonne otan meikkaajan jonka on näppärä tulla huoneeseen tekemään minun meikkini. Saamme sitten samalla tyttöjen kanssa juoda skumppaa ja yhdessä valmistautua päivään! :)

   Poista
 3. Vau, varmasti hyvä valinta! Upeita ennen ja jälkeen -kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja piti sanoa, että noi kaikki naiset on kyllä niin kauniita jo ilmanki meikkiä, mutta mahtavasti Vilja on saanut korostettua meikillä vielä ne parhaat puolet!

   Poista
 4. Haha, luin kyllä molemmat jutut, mutta hienosti onnistuin sivuuttamaan tämän perustelun :D Kiitos siis vastauksesta :) Ja kiitos ihanasta blogista muutenkin. Vietämme häitämme samassa paikassa kesällä 2018, joten hauska seurata etukäteen teidän valmisteluitanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei mitään, mulle käy noin jatkuvasti! Ai siellä on toinen Rustholli-morsian, mahtavaa! :) Lupaan laittaa paaaaljon kuvia ja kaikkea häiden jälkeen blogiin.

   Poista