torstai 27. huhtikuuta 2017

Juhlajuomat, checked!

Tänään on 100 päivää häihin, eli ei paljon mittään!

Koko talonosto- ja muuttoprosessi on pakottanut jättämään hääasiat vähän sivummalle. Yksi suuri juttu on kuitenkin nyt hoidettu pois päiväjärjestyksestä, sillä saimme hankittua juhlajuomat. Kävimme pääsiäisviikonloppuna 8 hengen pariskuntakaveriporukalla Tallinnassa. Syötiin ja juotiin hyvin ja nautittiin toistemme seurasta.  Oli kyllä niin mukava reissu, että vieläkin hymyilyttää! Tämä oli minun ja Killianin ensimmäinen kerta autolla laivalla, ja kaikki oli niin uutta ja jännää!Takaisintulopäivänä tehtiin hääjuomaostoksia Super Alkossa ja Viking Linen tax freessä. Juomien haku oli melko tuskaton kokemus, sillä drinkkibaarimme suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavan Feelya Promotionin Iina oli laskenut meille kaikki tarvittavat alkoholimäärät valmiiksi. Iina laski myös mietojen tölkkijuomien menekit siinä samalla mistä oli todella suuri apu!Iinan hienosta taustatyöstä huolimatta me itse vähän hämmensimme juomanhakusoppaa. Tilasimme mm ennakkotilauksella juomat väärään SuperAlkoon jonne emme lopulta jaksaneet lähteä seikkailemaan. Lisäksi muutimme mieltämme drinkkilistan sisällöstä Tallinnassa ollessamme, ja muokkasimme määriä vähän oman mielemme mukaisesti. Lähes kaikki tarvittava tuli kuitenkin hankittua ja ostokset mahtuivat hyvin meidän Kia Ceediin. Tilaakin jäi, ja laskelmiemme mukaan myös painorajat olisivat antaneet mahdollisuuksia lisäostosten tekemiseen.


Päädyimme ottamaan sekä punkun että valkkarin Casillero del Diablolta. Molemmissa kohtaa hyvä hintalaatusuhde, ja mielestämme maku on sellainen pyöreä, monen suuhun sopiva. 

Ostimme viinat ja miedot ihan siitä terminaalin viereisestä SuperAlkosta ja viinit ja kuoharit Viking Linen myymälästä laivalta takaisintullessa. Näin siksi, että Viikkarilla oli kuohareista ja viineistä hyvä tarjoukset. Viking Linellakin olisi saanut tehdä ennakkotilauksen, mutta emme olleet tämän suhteen kaukaa viisaita. Avulias myyjä ohjeisti, että jos teemme ostokset heti laivalle saavuttuamme, ehdimme ne hyvin viedä autokannelle ja lastata autoon ennen kuin autokansi sulkeutuu matkan ajaksi. Tämä olikin fiksu idea. Eipä tarvinnut sitten koko matkaa viinejä vahtia ja mukanaan kärrätä.Freixenet Carta Nevada oli meidän kuohuviinivalintamme. Tätä kuoharia saimme maistiaisen Viking Linella, ja ihastuin sen pirskahtelevaan, mutta pehmeään makuun.

Tässä lista Tallinnan ostoksistamme mikäli jotakuta kiinnostaa omien juomamäärien laskemisen osviitaksi. Jos sinua kiinnostaa, miksi päädyimme tiettyihin merkkeihin oluiden, siidereiden ja lonkeroiden suhteen, kysy rohkeasti! Tässä en nyt mene tarkemmin niihin pohdintoihin. Jonkin verran makutestausta ja mielipidekyselyä teimme asian tiimoilta, ja olemme lopullisiin valintoihimme tyytyväisiä. Suomesta aiotaan hankkia vielä vähän lisää rommia, olutta ja ehkä kuivaa omenasiideriä. Vierasmäärä häissämme on arviolta 85 henkeä, joista juovia on arviolta 80 henkilöä.


Drinkkeihin

(Mansikkadaquiri, Mojito, Mustikka-Mojito ja Appelsiini-ananas-karpalo-vodkamixer)

Havana Club Anejo Blanco ja Caribba Blanco- rommeja, yht. 10l
Absolut Vodkaa 3,5l
Lapponia Mustikkalikööriä 2,5l


Viinit

Alkumaljoiksi 12 ploa Freixenet Carta Nevada
Valkoviiniksi 12ploa Casillero Del Diablo Chardonnay
Punaviiniksi 24 ploa Casillero Del Diablo Cabernet Sauvignon


Miedot

Lonkerot

5kpl 24 tölkin lavaa A.Le Coq Gin - lonkeroa
3kpl 24 tölkin lavaa Sinebrychoff Lond Drink Cranberry- karpalolonkeroa

Oluet

4kpl 24 tölkin lavaa Koff Exportia
4kpl 24 tölkin lavaa Lapin kultaa

Siiderit 

1kpl 24 tölkin lavaa Upcider Natural Pear - siideriä
1kpl 24 tölkin lavaa Golden Cap Extra Dry - siideriä
2kpl 24 tölkin lavaa Upcider Dry Apple - siideriä


Mahtavaa vetää jälleen rastia ruutuun yhdestä hoidetusta jutusta! 100 päivää. Jaiks. xox


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti