sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Juhlavat illanistujaiset uudessa kodissa - kattauskokeilu


Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Häät-media ja Duni. 

Sain joku aika sitten sähköpostia Häät-medialta, joka haastoi minut kaupalliseen yhteistyöhön kattauskokeilun merkeissä. Käyttööni saisin Dunin kattaustuotteita. Päätin tarttua haasteeseen useastakin syystä. Duni oli minulle ennestään jonkin verran tuttu, sillä käytimme heidän tuotteitaan toisinaan ravintola-alan opiskelujeni aikana. Olen pitänyt Dunin tuotteista,  enkä sano tätä ainoastaan koska olen lähtenyt tälläiseen haasteeseen mukaan. Olen kokenut, että heiltä löytyy hyvä valikoima hyvän hinta/laatu-suhteen omaavia tuotteita moneen makuun. 

Tämä haaste tuli myös todella hyvään saumaan, sillä olen testannut hääkattausta ainoastaan kerran, ja siitäkin on jo useampi kuukausi aikaa. Emme ole vielä valinneet pöytäliinoja tai lautasliinoja, joten kokeilu oli häiden suunnittelun kannalta hyödyllinen.  Duni lähetti minulle kuvaston, josta sain vapaasti valita haluamani tuotteita testikäyttöön. Valinnanvaikeus oli kieltämättä suuri ja pähkäilin asian parissa hyvän tovin. Lopulta päädyin valitsemaan tuotteet kahden suunnitelman pohjalta:

1. Varsinaisen hääkattauksemme testaus
2. Miltä hääkattauksemme näyttäisi, jos juhlisimme häitämme kesän sijaan syksyllä?

Kun valitsemani tuotteet sitten saapuivat, olimmekin aivan eri tilanteessa kuin maaliskuussa haasteeseen lupauduttuani. Olimme nimittäin juuri ostaneet ihan ensimmäisen oman kotimme! (Tulipahan tämäkin uutinen tässä samalla julkistettua! ;) ) Koko osto- ja muuttoprosessi tapahtui loppujen lopuksi todella äkkiä. Yhtäkkiä kämppämme oli täynnä muuttolaatikoita, jätesäkkejä ja muuta rojua. Voitte varmasti kuvitella, että kattauspuuhiin ryhtyminen oli siinä kaaoksessa viimeisenä mielessä. Nyt pari viikkoa myöhemmin olemme asettuneet uuteen kotiin. Oli itseasiassa todella mukavaa ja rentouttavaa saada ajatukset muutosta toisaalle, ja puuhastella hääjuttujen ja kauniiden asioiden parissa. 

Siitähän se ajatus lähti. Poikkean alkuperäisestä suunnitelmastani, ja teen Bonus- kattauksen, jonka ideana on uuden talomme ensimmäiset illallisjuhlat! Kattausta tehdessäni lasimme ja lautasemme olivat vielä muuttolaatikoissa. Olin onnekseni tilannut Dunilta kertakäyttöistä astiastoa, jota pääsin saman tien hyödyntämään. Olin tilannut heiltä myös pitkiä antiikkikynttilöitä ja pöytäkynttilöitä, joten niitäkään ei tarvinnut laatikoista kaivaa. Meillä oli lainassa Killianin sulhasmiehen järjestelmäkamera, jolla oli ilo kuvailla kattauskokeilujani. On ehkä pakko panostaa itsekin kunnon kameraan jossakin vaiheessa.En ollut aivan varma, että miten nuo Dunin neliönmuotoiset muovilautaset juhlakäytössä toimisivat, mutta mielestäni ne näyttivät todella hyviltä! Ne olivat todella jämäkkää tekoa, ja niissä oli kaunis kiilto. Tykkäsin etenkin siitä, miten lautasliinat sopivat niin hyvin lautasten keskelle ilman taittelua, ja lautanen ikäänkuin kehystää liinan. Lautasen päälle valitsin Vallilan mallistoa olevan Vaakku- lautasliinan, ja lautasen alle asetin yksivärisen fuksian liinan tuomaan pöytään lisäväriä.Nuo Diamond- muovilasit olivat todella laadukkaat ja elegantit ollakseen kertislaseja. Lasit olivatkin Killianin suosikkituote, sillä hän tykkäsi miten niiden muoto sai ne kimaltamaan. Killian ehdottikin, että tilaisimme ko laseja häiden iltapalapöytään. 


Emme ole vielä hankkineet liinoja pöytiin häitä varten, sillä etsiskelemme kohtuuhintaisia lakanoita, joita voisimme pöydissä liinoina käyttää. Olin kuitenkin avoin myös kertakäyttöisen pöytäliinan vaihtoehdolle ja siksi tilasin tummansinisen Dunicel- liinan kokeiluun. Liinasta pidin muuten, se oli vahvan ja laadukkaan oloinen. Hääkattausta ajatellen väri saisi olla aavistuksen verran tummempi. Tässä kattauksessa fuksian kanssa väri kuitenkin toimi hyvin! 

Käytin kattauksessa omia kuparisia kynttilänjalkoja ja Ikean aterimia. Pikkupullot ovat alun perin pitäneet sisällään kasvoöljyä, ja olen niiden tyhjennyttyä pessyt ja säilönyt ne vastaisuuden varalle. Pulloissa on kukkina vaaleanpunaisia/persikkaisia neilikoita, sekä Ikean reissulta mukaan tarttuneita muovikukkia, jotka eivät mielestäni näytä yhdessä aidon kukan kanssa lainkaan hassummilta! Kattaukseen saisi lisää näyttävyyttä jos laittaisi isompiin pulloihin lisää kukkia, esimerkiksi fuksianvärisiä ja valkoisia neilikoita tai ruusuja. Seuraavassa Häät-median/Dunin- haasteeseen liittyvässä postauksessa kokeilenkin sitten varsinaista hääkattausta!

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Tykkään itse että värit eivät ole kauhean perinteiset siinä mielessä mitä hääkattauksissa usein näkee, ehkä ne on nämä voimakkaat värit? Onnistunut kokonaisuus imho :) Minäkin tein oman kattaukseni vasta, se löytyy mun blogista jokunen postaus taaksepäin jos haluat käydä katsomassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kävinkin kurkkaamassa, oli upeen näköstä! :) Ja kiva että tykkäsit ja oon kyllä samaa mieltä. Mun mielestä etenki sinisen ja fuksian yhdistelmä on vaan niin näyttävä! :)

      Poista