sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Vehreä syyskattaus


Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Häät-media ja DuniOlen tehnyt yhteistyössä Häät-median ja Dunin kanssa jo kaksi kattauskokeilua: juhlavat illanistujaiset uudessa kodissa ja hääkattauskokeilun. Halusin vielä kokeilla yhtä kattausta, jossa ollaankin vähän syksyisemmissä tunnelmissa. Rakastan vehreyttä, saniaisia, sammalta ja syksyisiä sävyjä. Haaveilinkin aikoinaan tunnelmallisista syyshäistä. Vaikka olenkin tyytyväinen valintaamme pastellisista kesähäistä, on mukavaa mietiskellä, millaisen hääkattauksen tekisimme, jos häitämme juhlittaisiinkin syksyllä.

Lupailin viime postauksen lopussa, että tulisin käyttämään syyskattauksen väreinä tummansinistä, luumua ja kultaa. Muokkasin kuitenkin hieman värimaailmaa: luumu ja kulta pysyivät, mutta pohjaväriksi valitsin tummanharmaan. Kokeilin kattausta myös tummansinisellä liinalla, mutta tummanharmaa loi mielestäni kattaukseen rauhallisemman tunnelman, ja kauniin, neutraalin pohjan muille sävyille.


Halusin muodostaa pöydän keskiosaan "kaitaliinan" vihreällä ja kynttilöillä. Sekä luumunväriset että kultaiset pöytäkynttilät sekä pitkät kultaiset antiikkikynttilät ovat Dunilta. Samoin myös lasiset, kultakuvioiset kynttilälyhtyt, jotka ovat Jukka Rintalan suunnittelemaa Dolce Vita- mallistoa. Kynttilänjalat löysin varaston kätköistä. Ikean Eycalyptys oksat pääsivät myös jälleen edustamaan.En huomannut tilata Dunilta syksyistä lautasliinavaihtoehtoa. Kävi kuitenkin niin, että saamassani paketissa olevat kynttilät ja muut herkät tuotteet oli kääritty kauniiseen kankaaseen, jossa oli luumun ja vihreän sävyjä.


Selvittelin hieman, että mikä design mahtaa olla kyseessä, ja yllätys yllätys, sehän oli Vallilaa. Kyseiset liinat ovat leikattu Dunicel poikkiliinasta, ja design on nimeltään Vallilan Clematis. Design sopikin ihan täydellisesti kattausideoihini, ja niin paketointiliinat pääsivät kattauskäyttöön! Koska liinat olivat paperiliinoja isommat, ne eivät hukkuneet kattaukseen, vaikka asetin ne lautasten alle.


Harmaan ja vihreän yhdistelmä on mielestäni todella toimiva, ja kattaus ei edes kaipaa kukkia! Luumun sävyiset kynttilät tuovat kaivatun väriläiskän kattaukseen viemättä likaa huomiota.
Kattauksen tähtenä on Killianin veljen meille lahjaksi Englannista asti tuotu lasikupu, jonka alle keräsin hieman sammalta ja saniaisia.
Lasikupu on siitä jännä koriste-elementti, että sen alla lähes kaikki näyttää tuplasti paremmalta kuin ilman kupua! Kuvun alle voi rakentaa pieniä minimaailmoja, joihin on mukava ruokailun aikana kurkistella.

Kivan lisän kattaukseen saisi, jos asettaisi lautasille jotain vihreää, esim saniaista. Itsellä oli vain pari hassua pienokaista, joilla testasin ideaa. Isot, lähes puolen lautasen levyiset saniaisenlehdet toimisivat minusta parhaiten.


Nyt on kattaukset testailtu. Kiitos Häät-medialle ja Dunille tästä mahdollisuudesta. Kokeilut ovat herättäneet itsessäni paljon ajatuksia, ja sytyttäneet uuden kipinän varsinaisen hääkattauksemme lopulliseen luonnosteluun... :) Toivottavasti niistä on ollut iloa myös teille lukijoille!


xox

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti